ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ήρθαν για διακοπές και εγκλωβίστηκαν στο νησί λόγω covid

Κρήτη: Ήρθαν για διακοπές και εγκλωβίστηκαν στο νησί λόγω covid
H ταλαιπωρία των Βρετανών τουριστών
Pixabay

Κρήτη: Τα αποτελέσματα έδειξαν πως και οι δύο είναι θετικοί στον ιό και έτσι οι Βρετανοί έχασαν την πτήση της επιστροφής

Ζευγάρι Βρετανών τουριστών πήγαν για διακοπές στην Κρήτη και εγκλωβίστηκαν στο νησί λόγω covid. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι που ήρθε στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από πολυήμερη παραμονή στην Κρήτη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αποκάλυψε στο Creta24 η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, ο ένας από τους δύο εμφάνισε συμπτώματα και έτσι πήγαν στα ΤΕΠ νοσοκομείου του Ηρακλείου προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως και οι δύο είναι θετικοί στον ιό και έτσι οι Βρετανοί έχασαν την πτήση της επιστροφής. Ωστόσο η ταλαιπωρία τους δεν σταμάτησε εκεί καθώς εφόσον δεν χρίζουν νοσηλείας δεν μπορούσαν να μείνουν στο νοσοκομείο και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση ξενοδοχείου όπου θα μπορούσαν να παραμένουν απομονωμένοι για πέντε ημέρες.

Η κα Μπορμουδάκη σημείωσε πως η 7η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αλλά και τους ξενοδόχους της περιοχής, έψαξαν λύση οι δύο Βρετανοί είτε να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν είτε να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο.

Τελικά μετά από παρέμβαση του προέδρου του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκου Χαλκιαδάκη, βρέθηκε δωμάτιο στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Βρετανοί, όπου θα παραμείνουν απομονωμένοι μέχρι να τελειώσει η καραντίνα τους και να μπορέσουν επιτέλους να επιστρέψουν στη χώρα τους.