ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Πώς να προστατευτείτε από πιθανή μόλυνση - Τι λέει ο γιατρός Γ. Μπουλμπασάκος στο Newsbomb

Καβάλα: Πώς να προστατευτείτε από πιθανή μόλυνση - Τι λέει ο γιατρός Γ. Μπουλμπασάκος στο Newsbomb
Όλοι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.
INTIME

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής που συντρίβει το Αντόνοφ το ενδεχόμενο να μετέφερε κάποια επικίνδυνη χημική ουσία - Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περιστατικά με τσούξιμο στα μάτια και στη στοματική κοιλότητα - Συμβουλές προστασίας δίνει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», Γιώργος Μπουλμπασάκος

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-12 που κατέπεσε χθες βράδυ στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Μετά και τις αναφορές ότι πολίτες της περιοχής παρουσίασαν τσούξιμο στα μάτια και στα χείλια το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», Γιώργο Μπουλμπασάκο, ο οποίος μας ανέφερε: «Αν και δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ουσία που μετέφερε το συγκεκριμένο αεροπλάνο έτσι ώστε να πούμε συγκεκριμένα πράγματα αυτό που συνίσταται σε περιπτώσεις που έχει μολυνθεί η ατμόσφαιρα είναι η παραμονή στο σπίτι».

Και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα αυτό αφορά ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα ενώ σε περίπτωση αναγκαίας μετακίνησης συνίσταται η χρήση μάσκας. Ωστόσο θα επαναλάβω ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα».

Το Μπαγκλαντές προορισμός του Αντόνοφ

O γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ πριν από λίγη ώρα επισκέφθηκε το χώρο, όπου κατέπεσε χθες το βράδυ το αεροσκάφος και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις μέχρι στιγμής έρευνες που γίνονται στην περιοχή.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Ο κ. Σαμπλούκ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, όπου οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια το αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Κώστας Τσάκαλος, τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν θα ολοκληρωθούν αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τα συνεργεία που θα επιχειρήσουν εντός της περιοχής.