ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Πού δίνει τη μάχη η πυροσβεστική – Δείτε τον νέο χάρτη με το μέτωπο σε σχήμα «Λ»

Φωτιά τώρα: Πού δίνει τη μάχη η πυροσβεστική – Δείτε τον νέο χάρτη με το μέτωπο σε σχήμα «Λ»
Η μάχη με τη φωτιά σε περιοχές της ανατολικής Αττικής συνεχίζεται
Νίκος Χριστοφάκης

Η μάχη με τη φωτιά σε περιοχές της ανατολικής Αττικής συνεχίζεται

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη της πυροσβεστικής με τη φωτιά που καίει περιοχές της Παλλήνης, της Ανθούσας, του Γέρακα και της Διώνης και η οποία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα καθώς ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τον χάρτη που παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στις 11 το πρωί της Τετάρτης η μάχη με τη φωτιά εξελίσσεται ως εξής:

  • Στα ανατολικά το βασικό μέτωπο της φωτιάς είναι από Διώνη έως Δασαμάρι μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην Ανθούσα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες
  • Στο Ντράφι υπάρχει ένα μικρό μέτωπο στα δυτικά
  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα της
  • Στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της φωτιάς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Ο χάρτης με την εικόνα της φωτιάς στις 11 το πρωί της Τετάρτης

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό περιοδικά επιχειρούν ρίψεις νερού 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα ένα εκ των οποίων έχει συντονιστικό ρόλο.

Όπως εξήγησε με τα μηνύματα που εστάλησαν μέχρι τα ξημερώματα από το 112 και με τη βοήθεια της ΕΛΑΣ απομακρύνθηκαν κάτοικοι από μια περιοχή 90.000 ατόμων.

Όσον αφορά τους τραυματίες ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι έγιναν 30 διακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τρεις να αφορούν εγκαυματίες και τις υπόλοιπες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της προληπτικής εκκένωσης 50 άτομα μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κυρίως από μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση της φωτιάς.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο, πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ημεδαπού πιθανότατα από αυτοπυροβολισμό, εντός της οικίας του, στην περιοχή που εξελισσόταν η πυρκαγιά, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών του συγκεκριμένου τραγικού συμβάντος» είπε επίσης ο κ. Αρτοποιός

«Με δεδομένο ότι και για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές» τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και ανακοίνωσε ότι «η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ήδη αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς».

Σχετικές ειδήσεις