ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ζευγάρι Καναδών πλήρωσε «χρυσά» 12 στρείδια σε εστιατόριο

Μύκονος: Ζευγάρι Καναδών πλήρωσε «χρυσά» 12 στρείδια σε εστιατόριο
Ο πανάκριβος λογαριασμός σε εστιατόριο της Μυκόνου
New York Post

Ζευγάρι Καναδών αποφάσισε να κάνει τον μήνα του μέλιτος στο νησί των Κυκλάδων αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να περιμένει ότι θα πληρώσει συνολικά 570 δολάρια (408 ευρώ) για δώδεκα στρείδια.

Η Lindsay Breen και ο σύζυγός της Alex, 30 ετών, δείπνησαν σε εστιατόριο στη Μύκονο. Όπως η ίδια είπε σε συζήτησή της με τον σερβιτόρο εκείνος προσπαθούσε να τους πουλήσει τα πιο ακριβά πιάτα και να τους κοροϊδέψει αφού αρνιόταν να δώσει το μενού και στο τέλος τον αναλυτικό λογαριασμό.

Σερβιτόρος: «Θέλεις στρείδια;»

Ζευγάρι: «Μια ντουζίνα»

Ο Alex παρήγγειλε μια μπύρα ενώ η Lindsay ζήτησε ένα μενού με κοκτέιλ. Αντί αυτού ο σερβιτόρος ξεκίνησε να της λέει προφορικά τα αλκοόλ, όμως η ίδια περίμενε να της φέρουν το μενού. Μετά από πιέσεις ο σερβιτόρος σταμάτησε να κάνει τον δύσκολο και έφερε το μενού το οποίο σύμφωνα με τη γυναίκα ήταν «ένα πλαστικοποιημένο κομμάτι χαρτιού με τους τύπους αλκοόλ που αναφέρονταν, αλλά δεν είχε την μάρκα ή τα ποτά».

Τελικά εκείνη παρήγγειλε απλά ένα Aperol spritz αφού δεν είχε μενού με κοκτέιλ όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια του σερβιτόρου να τους πείσει να παραγγείλουν πόδια καβουριών.

Σερβιτόρος: «Ξέρεις τι θα πήγαινε πολύ ωραία με αυτά τα στρείδια; Πόδια καβουριού. Να σας φέρω λίγο;»

Ζευγάρι: «Όχι. Θέλουμε απλά ένα γρήγορο σνακ και ένα ποτό»

Στη συνέχεια ο σερβιτόρος επέστρεψε με ένα καρότσι γεμάτο επιδόρπια.

Σερβιτόρος: «Λοιπόν, φυσικά, έχουμε κέικ σήμερα»

Ζευγάρι: «Δε θέλουμε»

Ο σερβιτόρος αφού ένιωσε ότι προσβλήθηκε έφερε τον λογαριασμό ο οποίος έφτανε τα 408 ευρώ. Ο Alex ζήτησε να δει τον αναλυτικό λογαριασμό και τότε ο σερβιτόρος άνοιξε μια οθόνη υπολογιστή που ήταν στα ελληνικά και όπως ήταν φυσικό το ζευγάρι δεν κατανοούσε τίποτα.

Ο Alex πλήρωσε τον λογαριασμό για να μην δημιουργήσει περίεργη ατμόσφαιρα και επειδή δεν ήθελε να έρθει σε άσχημη θέση. Παρά το σοκ, το ζευγάρι ήταν απλά ικανοποιημένο που κατάφερε να πληρώσει τον λογαριασμό και να χρεώσει τα υπόλοιπα έξοδά του στην πιστωτική του κάρτα.