ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής
Περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά στη Νέα Πέραμο
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο στη Νέα Πέραμο. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εν όψει των ισχυρών ανέμων

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής λίγο μετά τις 10:00, στο Πυροσβεστικό Σώμα, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας στην περιοχή Λουτρόπυργος.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε νωρίς το απόγευμα με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά καίει σε δασική έκταση» επισημαίνοντας όμως ότι η εικόνα είναι καλύτερη.

Έως αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 82 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα οχήματα, 21 οχήματα ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προληπτικά την Άνω Βλυχάδα και να κινηθούν προς Μέγαρα, μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Κλειστή η Ολυμπία Οδός από το ύψος της Ελευσίνας μέχρι Νέα Πέραμο

Κλειστή από το ύψος της Ελευσίνας έως και την Νέα Πέραμο είναι η Ολυμπία Οδός και στα δυο ρεύματα, καθώς οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς, βρίσκονται δίπλα στον δρόμο, λίγο μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Παράλληλα στην περιοχή υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ πιθανές καθυστερήσεις μπορεί να συνάντησαν επιβάτες στα δρομολόγια του Προαστιακού.