Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτό είναι το υποβρύχιο ρομπότ που επιχειρεί στη διάσωση της 48χρονης

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτό είναι το υποβρύχιο ρομπότ που επιχειρεί στη διάσωση της 48χρονης
To τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ που ονομάζεται «Sonar Emily».
Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Hellenic Red Cross

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, μιλώντας στο Newsbomb.gr εξήγησε τη λειτουργεία του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ «Sonar Εmily», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις έρευνες που διεξάγονται στην Ευρυτανία σχετικά με τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας που αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό της 48χρονης στην Ευρυτανία τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με ένα νέο τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ που ονομάζεται «Sonar Emily».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, μιλώντας στο Newsbomb.gr εξήγησε τη λειτουργεία του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ «Εmily» το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Η «sonar emily» αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο υγρό στοιχείο.

«Μπορεί και εντοπίζει αντικείμενα μέχρι και 60 μέτρα. Το ρομποτικό αυτό σύστημα βοηθά στη διάσωση ναυαγών ή στον εντοπισμό αγνοουμένων στο νερό. Προχωρά με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων ανά ώρα», ανέφερε ο κ. Αυγερινός στο Newsbomb.gr.

Σημειώνεται ότι η «Sonar Emily» είναι το δεύτερο ρομποτικό σύστημα που έρχεται να προστεθεί στο στόλο διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αντώνιος Αυγερινός: «Εντοπίστηκε εύρημα το οποίο μοιάζει με ανθρώπινο σώμα»

Όσον αφορά την υπόθεση της αγνοούμενης 48χρονης γυναίκας από την Ευρυτανία είπε: «Κληθήκαμε από τις τοπικές Αρχές να συμμετέχουμε στις έρευνες με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ. Αμέσως ανταποκριθήκαμε στην έκκληση, οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνδράμουν στον εντοπισμό αγνοούμενης στην λίμνη Κρεμαστών.

lamiareport.jpg
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας που αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης.Lamiareport.gr

Σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε κάτι σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα. «Εντοπίστηκε ένα εύρημα το οποίο μοιάζει με ανθρώπινο σώμα», κατέληξε ο κ. Αυγερινός.

Σχετικές ειδήσεις

Κορυφώνεται η αγωνία για την 48χρονη στην Ευρυτανία: Βατραχάνθρωποι στη Λίμνη Κρεμαστών

Ευρυτανία: Το ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού εντόπισε σημείο που πιθανόν σχετίζεται με τη 48χρονη

Ευρυτανία: Αγωνία για τη 48χρονη που κατήγγειλε για ξυλοδαρμό τον σύζυγό της - 3η ημέρα ερευνών