ΕΛΛΑΔΑ

Πετρούπολη: «Στον άερα» εκατοντάδες αθλητές και παιδιά – Κλείνει το κολυμβητήριο

Πετρούπολη: «Στον άερα» εκατοντάδες αθλητές και παιδιά – Κλείνει το κολυμβητήριο
Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης
Δήμος Πετρούπολης

Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας συντήρησης, επιβάλλουν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Εκτός πισίνας έχουν μείνει 400 παιδιά και 30 εργαζόμενοι, καθώς το δημοτικό κολυμβητήριο Πετρούπολης παύει να λειτουργεί από 1η Οκτωβρίου, λόγω εργασιών αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου το κολυμβητήριο λειτουργεί επί σειρά ετών και εξυπηρετεί τόσο τα Αθλητικά Σωματεία της πόλης, όσο και το ευρύ κοινό. Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις του, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας συντήρησης, επιβάλλουν το κλείσιμο του, καθώς τίθεται πλέον θέμα ασφάλειας.

Το πρόβλημα που προκύπτει, όμως, είναι ο χρόνος παράδοσης του έργου, ο οποίος με βάση τη σύμβαση υπολογίζεται σε 4-5 μήνες. Ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό για τους συλλόγους και τις ομάδες, καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις για να πάρουν μέρος στους αγώνες.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πετρούπολης Χρήστος Μαλαμής, οι ομάδες του Πόλο, της Β’ Εθνικής και οι πανελληνιονίκες μένουν χωρίς πισίνα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πρόστιμα στις ομάδες, άμα δεν μπορούν να συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες.

Το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να μην βαλτώσει το θέμα, τονισε ο κ. Μαλαμής.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, από την πλευρά του, στο χθεσινό (26/9) δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ο Δήμος έχει πιέσει τον εργολάβο να τελειώσει την πισίνα σε 1,5-2 μήνες.

Όπως είπε, προμηθευτής και εργολάβος δεσμεύτηκαν να παραδώσουν το έργο μέχρι 20 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται αποκλειστικά από τον εργολάβο.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Ιλίου για να εξυπηρετηθούν οι σύλλογοι στο κολυμβητήριο στο Ίλιον.

Εξήγησε, δε, το πόσο απαραίτητο είναι να γίνει άμεσα η αποκατάσταση της πισίνας, καθώς οι σωληνώσεις του μηχανοστασίου έχουν σκουριάσει και έχουν διαρροές. Ο ίδιος μίλησε με μηχανολόγους και του είπαν ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, αν δεν αλλάξουν οι σωληνώσεις.