ΕΛΛΑΔΑ

Με ένταση ξεκίνησε για τη δικαστική σεζόν η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ένταση ξεκίνησε για τη δικαστική σεζόν η δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα
Intime

Με την έναρξη της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας.

Με ένταση ξεκίνησε για τη δικαστική σεζόν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια διακοπής του δικαστηρίου συγκεντρωμένοι υποστηρικτές των Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού φώναζαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Με την έναρξη της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας. Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του Δημήτρης Παπαδέλης.

Για ακυρότητα της διαδικασίας έκανε λόγο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου, ο οποίος αναφερόμενος σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη κατέληξε ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

«Δεν είμαστε Βουλή, κύριε» είπε η πρόεδρος της έδρας και η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.