ΕΛΛΑΔΑ

«Ζευς» και Spitfire «έσκισαν» τους ουρανούς της Θεσσαλονίκης

Αεροπλάνα
Δοκιμαστικές πτήσεις στη Θεσσαλονίκη
thestival.gr

Όσοι βρέθηκαν στη νέα παραλία, σήκωσαν τα βλέμματά τους ψηλά για να δουν τις εντυπωσιακές διελεύσεις των αεροσκαφών που πέταξαν στα πλαίσια των δοκιμαστικών πτήσεων της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη 

Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι βρέθηκαν στη νέα παραλία, σήκωσαν τα βλέμματά τους ψηλά για να δουν το εντυπωσιακό θέαμα και έσπευσαν να φωτογραφίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις διελεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 38χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, θα πιλοτάρει το αεροσκάφος F16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

O Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το ιστορικό Spitfire MJ 755 συνοδευόμενο από μαχητικό στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Λίγο αργότερα, το επετειακό αεροσκάφος Spitfire συνοδευόμενο από μαχητικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στο κοινωφελές ίδρυμα “ΙΚΑΡΟΣ” και μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση με Έλληνα πιλότο στα χειριστήρια.