ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στα Πετράλωνα: «Δεν έχει αφαιρεθεί η μέριμνα από τους γονείς»

Φρίκη στα Πετράλωνα: «Δεν έχει αφαιρεθεί η μέριμνα από τους γονείς»
pixabay

Το γεγονός ότι οι γονείς που καταγγέλλονται για βιασμό του παιδιού τους και για κακοποίηση των αδελφών του, διατηρούν τη γονική μέριμνα κατήγγειλε δικηγόρος θύματος.

Η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης που έχει καταγγείλει τους δύο γονείς της στα Πετράλωνα, ανέφερε: «Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει η ενήλικη κόρη, που κατέθεσε τελευταία, έχουν αναφέρει ότι κακοποιούνται από πολύ μικρή ηλικία και τα τρία αδέρφια κατ’ αρχάς από τον πατέρα και έπειτα και από άλλους ανθρώπους».

Μιλώντας στον Alpha και αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γονική μέριμνα δεν έχει αφαιρεθεί από τους γονείς που καταγγέλλονται, σημείωσε: «Τα κορίτσια δεν έχουν δηλώσει ότι έχουν βιαστεί αλλά έχουν κακοποιηθεί. Το δε αγόρι έχει αναφέρει ότι έχει κακοποιηθεί από πάρα πολλούς ανθρώπους.

Τα παιδιά εξετάστηκαν από ιατροδικαστή μετά από τρία χρόνια από την τελευταία κακοποίηση. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι μετά από τόσο καιρό δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε και να το αποκλείσω. Δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά ευρήματα. Οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες έχουν βρει τα παιδιά καθόλα φυσιολογικά. Έχουν γίνει αρκετές πραγματογνωμοσύνες».

Τραβούσε βίντεο με τους βιασμούς ο πατέρας

Όχι μόνο κακοποιούσε τα παιδιά του ο «πατέρας» στα Πετράλωνα, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία τραβούσε και βίντεο τους βιασμούς. Από τα βίντεο αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν άτομα που είχαν συμμετάσχει στα «πάρτι βιασμού» που διοργάνωνε ο πατέρας.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν το αγόρι ήταν μόλις 7 ετών και «δυστυχώς η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία». Όπως επισημαίνει η δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αδερφής του αγοριού, τα παιδιά κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα και «αρκετούς ανθρώπους από το περιβάλλον του. Είναι φρικτό. Οργάνωνε πάρτι όπου συνέβαιναν τα γεγονότα. Μητέρα υπήρχε στο σπίτι αλλά καταγγέλλουν ότι όλα γίνονταν εν γνώσει της».

Σύμφωνα με την καταγγελία των παιδιών, «κάποιες πράξεις έχουν βιντεοσκοπηθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια βιασμού του ο ανήλικος είχε παρατηρήσει πολλές φορές ανθρώπους να τραβούν βίντεο». Σύμφωνα με την κυρία Δήμητρα Πλαστήρα, ένας από τους βιαστές είναι και θείος τους.

Όσον αφορά τη μητέρα, τονίζεται ότι τα γνώριζε όλα και ήταν μπροστά σε έναν βιασμό του αγοριού, ενώ μάλιστα απειλούσε το παιδί για να μην καταγγείλει τα όσα βίωνε. Η μητέρα ασκούσε ψυχολογική βία στα παιδιά για να μη μιλήσουν, όπως αναφέρεται.

«Το αγόρι, το οποίο ήταν και το πρώτο που εξομολογήθηκε τι περνούσε στα χέρια του πατέρα του μιλώντας σε κάποιο κύριο που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά και στις καταθέσεις του είπε, επίσης, ότι δεχόταν απειλές από τη μητέρα για να σταματήσει τις καταγγελίες», είπε η δικηγόρος.

Υπάρχει, επίσης, αναφορά και για άλλα παιδιά που βασανίζονταν με τον ίδιο τρόπο στους ίδιους χώρους με τον 7χρονο.

Σχετικές ειδήσεις

Πετράλωνα: Οι γονείς-τέρατα βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς των παιδιών

Φρίκη στα Πετράλωνα: «Η μητέρα ήταν μπροστά σε βιασμούς του γιου της»

Πετράλωνα: Πατέρας έκανε πάρτι και βίαζε τα παιδιά του με συγγενείς