ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις στο στρατό

Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις στο στρατό

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση ανατρέπει κάθε δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού στις μεταθέσεις των στελεχών.

Ειδικά για όσους έχουν οικογένεια, τα προβλήματα είναι μεγάλα: Πλέον δεν γνωρίζουν πού θα βρίσκονται σε λίγους μήνες για να αναζητήσουν σπίτι, αλλά -το σημαντικότερο- σε ποιο σχολείο θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους! Και οι ημερομηνίες τρέχουν...

Μόλις σήμερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να εκδώσει εκ νέου ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις αξιωματικών, υπαξιωματικών, οπλιτών, ούτε και θα γίνει προεργασία από τα Γενικά Επιτελεία, πλην των μεταθέσεων σε ΣΕΘΑ και ΑΔΙΣΠΟ και των οπλιτών από τα Κέντρα Νεοσυλλεκτων».

Ακόμη περισσότερα ερωτήματα προκαλεί η αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την οποία «δεν θα γίνει προετοιμασία» των μεταθέσεων. Άραγε για την προετοιμασία χρειάζεται κομματικό «καπέλο»;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε τελικά (σ.σ. και εάν;) θα γίνουν φέτος οι μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.