ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΙΚ: Εφάπαξ και λόγω covid η επιχορήγηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

ΥΠΟΙΚ: Εφάπαξ και λόγω covid η επιχορήγηση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Εφάπαξ και λόγω Covid επιχορηγήθηκε η «Κιβωτός του Κόσμου» από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν παράγοντές του - Κινούνται πλέον οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης

Με αφορμή ερωτήσεις συναδέλφων για την ανάκληση από το Υπουργείο Οικονομικών ενίσχυσης προς την «Κιβωτό του Κόσμου», διευκρινίζεται ότι πρόκειται για εφάπαξ ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές. Η ενίσχυση έχει χορηγηθεί και κινούνται, πλέον, διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Συνεπώς, δεν πρόκειται για τακτική ενίσχυση.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν χορηγεί καμία τακτική ενίσχυση προς την «Κιβωτό του Κόσμου» ούτε άλλες αντίστοιχες οργανώσεις/φορείς.

Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, αφού αναφέρθηκε στις σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που αφορούν τη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αποκάλυψε πως με απόφαση του ιδίου απέσυρε την όποια οικονομική ενίσχυση είχε παρέξει το υπουργείο Οικονομικών στη δομή. «Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» διευκρίνισε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο του Mega

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου- Βόλος: Τι απαντά η διευθύντρια για τις καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: «Με κλείδωνε στην αποθήκη και με χτυπούσε»

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις φάκελοι για ξυλοδαρμό και κακοποιήσεις