ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Την ανακοίνωση της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» το μεσημέρι της Τρίτης προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», μετά το ξήλωμα της διοίκησης του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα πρόσωπα για τη νέα διοίκηση έχουν κλείσει εκτός από ένα και αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τρίτης.

«Με ανθρώπους που ξέρουν πως να κρατήσουν όλες αυτές τις χορηγίες. Πέρα την εμπειρία της νέας διοίκησης, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι θα είναι κρίμα για τα παιδιά. Η Κιβωτός δεν είναι ο πατέρας Αντώνιος αλλά τα παιδιά της. Η Κιβωτός δεν θα κλείσει».

Πρόσωπο κύρους στο «τιμόνι» της Κιβωτού μετά το «ξήλωμα» του ΔΣ

Πρόσωπο κύρους αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση για το «τιμόνι» της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά την απόφαση που πάρθηκε στη σύντομη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τελευταία είχε να διαλέξει μεταξύ τριών επιλογών. Να βάλει «λουκέτο» στην οργάνωση, επιλογή που θα δημιουργούσε το ζήτημα των 400 παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές της, να αφήσει στη θέση της την υπάρχουσα διοίκηση μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και αυτήν που τελικά επέλεξε να «ξηλώσει» δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες την υπάρχουσα διοίκηση και να πάει σε μια εγνωσμένου κύρους που θα αναλάβει τα «ηνία» της οργάνωσης και των δομών της.

Η επιλογή φαίνεται πως έγινε με γνώμονα την τύχη των 400 παιδιών αλλά και τη βοήθεια που θα χρειαστούν οι αρχές από την ίδια τη ΜΚΟ για την έρευνα των καταγγελιών.

«Ο πάτερ Αντώνιος είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο»

Ένας 20χρονος -σήμερα- πρώην τρόφιμος της δομής στον Κολωνό από τα 11 έως τα 15 του χρόνια σε μια ακόμα καταγγελία ανέφερε ότι ο πάτερ Αντώνιος, είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ» είπε.

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν οι παιδαγωγοί ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Ξεκινούν από σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εισαγγελία της Αθήνας για τις καταγγελίες των παιδιών σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου». Την ίδια στιγμή, τα στόματα των παιδιών για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της δομής έχουν ανοίξει... Ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις, τιμωρίες παιδιών ενώ η φωτογραφία που δείχνει το «κλουβί όπου έβαζαν νηστικά παιδιά» κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» από τη διοίκηση τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα φέρνει εξελίξεις στην υπόθεση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει πως η νέα διοίκηση της δομής θα είναι υψηλού κύρους. Αλλωστε, στόχος όλων είναι να προστατευτούν τα παιδιά που παραμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σχετικές ειδήσεις