ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποβλήτων

Ασπρόπυργος: Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποβλήτων

Έκτακτη ειδοποίηση από το 112 στους κατοίκους του Ασπρόπυργου και των γύρω περιοχών λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο έχει πάρει διαστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την ίδια την πυρκαγιά, είναι και τα αέρια που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τα οποία, προφανώς, είναι επικίνδυνα.

Για τον λόγο αυτό, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προτρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

Το μήνυμα του 112 στους πολίτες:

Το σημείο της πυρκαγιάς είναι αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό. Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται στο 16ο χλμ ΑθηνώνΚορίνθου, όπου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Ήδη στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ.

Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από τις εστίες φωτιάς είναι ιδιαίτερα πυκνός και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις διπλανές βιομηχανίες. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πυρκαγιά διαστάσεις αλλά και να προκληθούν τοξικοί καπνοί.

Για αυτό τον λόγο, όσοι επιχειρούν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα, φορώντας ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι μας στο youtube

Η εκτίμηση της πυροσβεστικής, πάντως, για την κατάσταση της φωτιάς ειναι θετική καθώς υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο ώρες θα έχουν καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση.

Στο διαδίκτυο, ωστόσο, κυκλοφορύν βίντεο που δείχνουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από τον φλεγόμενο χώρο του εργοστασίου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.