ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 4 τραυματίες σε κατάστημα εστίασης από επίθεση Ρομά

Θεσσαλονίκη: 4 τραυματίες σε κατάστημα εστίασης από επίθεση Ρομά
Τραυματίες σε κατάστημα εστίασης από επίθεση Ρομά.
Intime News

Επίθεση σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα Ρομά τραυματίζοντας τέσσερις εργαζόμενους.

To βράδυ της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, μια ομάδα δεκαπέντε Ρομά εισέβαλε σε κατάστημα εστίασης στο Κορδελιό και μετά από λογομαχία επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη και τρεις υπαλλήλους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Περιστατικό που όπως φαίνεται δεν συνδέεται με τα γενικευμένα επεισόδια των Ρομά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου από αστυνομικά πυρά.Το περιστατικό συνέβη σε κατάστημα εστίασης στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν μια ομάδα δεκαπέντε ατόμων εισέβαλε στο κατάστημα και αφού το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη και 3 υπαλλήλους του καταστήματος,

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν όταν δύο Ρομά ζήτησαν τραπέζι εντός τους καταστήματος. Όταν τους είπαν ότι δεν είχαν, απείλησαν το προσωπικό λέγοντας ότι θα τους επιτεθούν, όπως και έγινε λίγη ώρα αργότερα. Στο σημείο μετά την συμπλοκή, παρουσία κόσμου, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί. Μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο οι Ρομά είχαν εξαφανιστεί δίχως να γίνει κάποια σύλληψη.

Τα τελευταία 24ωρα σε πολλές περιοχές σημειώνονται επεισόδια με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα, να πυρπολούν οχήματα και καταστήματα και να προκαλούν φθορές με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος -Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Νύχτα επεισοδίων για τον πυροβολισμό 16χρονου: Μήνυμα από 112 και χάος

Πυροβολισμός 16χρονου: Τι ποινές αντιμετωπίζει ο αστυνομικός