ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγο οι γονείς του 11χρονου

Σέρρες: Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγο οι γονείς του 11χρονου

Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.

Την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων ζητούν, με ανακοίνωσή που εξέδωσαν, οι γονείς του 11χρονου μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, ο οποίος έχασε την ζωή του στην αυλή του σχολείου, ύστερα από την έκρηξη του λέβητα, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (5 Δεκεμβρίου).

Οι γονείς, με γραπτή ανακοίνωσή τους, μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους. «Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των υπευθύνων του σχολείου», αναφέρει η επιστολή, «όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών, αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου - Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα να επαναλειτουργήσει εκ νέου το 9ο δημοτικό σχολείο. Μετά την έρευνα από τον πραγματογνώμονα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού εκτελέστηκαν εργασίες καθαριότητας, το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι τους μαθητές το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Σερρών αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα και ότι «δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

Τι λέει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε στις Σέρρες, κάνει το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα του 11χρονου Βασίλη που βρήκε τραγικό θάνατο, που είναι επίσης καρδιολόγος.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω. Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό», αναφέρει η μητέρα του 6χρονου και συνεχίζει:

«Σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε. Πώς θα επανέλθει στο σχολείο».

Διαβάστε ακόμα:

Σέρρες: Οργισμένη ανακοίνωση των γονιών του 11χρονου

Σέρρες: Ανοίγει το δημοτικό σχολείο μετά την έκρηξη με νεκρό μαθητή

Σέρρες: Τι λέει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη