ΕΛΛΑΔΑ

Τον βρήκαν νεκρό σπίτι του και μαζί με τη σορό ανακάλυψαν αρχαία

Τον βρήκαν νεκρό σπίτι του και μαζί με τη σορό ανακάλυψαν αρχαία
naxostimes.gr

Πρόκειται για τον Klaus Pfeiffer, έναν Γερμανό καλλιτέχνη που πέθανε αιφνίδια σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι του στη Νάξο

Ο θάνατος ενός Γερμανού καλλιτέχνη στη Νάξο έφερε στο «φως» δεκάδες αρχαία αντικείμενα που βρίσκονταν σπίτι του χωρίς να γνωρίζει κανείς πώς βρέθηκαν εκεί αλλά και γιατί τα είχε στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει το naxostimes.gr, πρόκειται για τον Klaus Pfeiffer, έναν Γερμανό καλλιτέχνη που πέθανε αιφνίδια σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι του στη Νάξο το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μετά τις έρευνες για τον θάνατό του, βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα στο σπίτι του, στο Κάστρο της Χώρας.

Ειδικότερα, οι γείτονές του τον έψαχναν, επειδή εκείνος δεν απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο αλλά ούτε και στο κουδούνι του σπιτιού του. Κάλεσαν την αστυνομία και μετά από εισαγγελική εντολή, άνοιξαν το σπίτι του και βρήκαν τη σορό του.

Μετά από εξέταση ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε πράγματι ότι είχε αιφνίδιο θάνατο.

Όμως, μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκαν διάσπαρτα αντικείμενα που έμοιαζαν με αρχαιότητες.

Στο σπίτι κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος είπε ότι ήταν αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων. Πρόκειται για 48 αρχαία αντικείμενα και 215 αρχαία νομίσματα. Όλα κατασχέθηκαν και αξιολογούνται από αρμόδιους.

Το σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη φυλάσσεται από αστυνόμους και σφραγίστηκε, καθώς μέσα σε αυτό υπάρχουν και έργα του Klaus Pfeiffer. Η τύχη τους πιθανότατα θα διευκρινιστεί από τη διαθήκη του.

Μέχρι στιγμής πάντως αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη τα 48 αρχαία αντικείμενα. Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

Πηγή: naxostimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Νάξος τίμησε την Πολιούχο της Παναγία την Χρυσοπολίτισσα

«Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα»: επέκταση στις Κυκλάδες

Αφιέρωμα του CNN Βραζιλίας στη Νάξο