ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμεσονύχτιο θρίλερ στη Χίο – Παραλίγο νέα τραγωδία με μετανάστες

Μεταμεσονύχτιο θρίλερ στη Χίο – Παραλίγο νέα τραγωδία με μετανάστες

Παραλίγο νέα τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στις ακτές της Χίου με λέμβο από τα τουρκικά παράλια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στη νύχτα το Σάββατο 12 ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή στην τοποθεσία «Βίκι» στη Χίο. Το περιστατικό θύμισε το ναυάγιο του περασμένου Οκτωβρίου στα Κύθηρα, όπου σκάφος ναυάγησε σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν με τη βοήθεια ελικοπτέρου 12 πρόσφυγες και μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην περιοχή «Βίκι».

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ολοκληρώθηκε την 02:00΄ ώρα σήμερα Κυριακή.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός 9 ακόμη νεοεισερχόμενων ατόμων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου σε παραλιακή τοποθεσία στην περιοχή «Κέραμος» της Χίου.

Για τα 21 άτομα, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείου της Χίου για παροχή πρώτων βοηθειών, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας.

Για την υπόθεση σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου.