ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος μητροκτόνος δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί

Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος μητροκτόνος δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί

Θρήνος στην Θεσσαλονίκη, μετά από την δολοφονία της 60χρονης από τον γιο της, μέσα στο διαμέρισμά τους, στην Καλαμαριά - Ο 29χρονος ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική.

«Ο νεαρός δράστης δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί». Αυτό δήλωσε ο Λεωνίδας Σιδηρόπουλος, δικηγόρος και φίλος της οικογένειας του 29χρονου, που σκότωσε τη μητέρα του με κουζινομάχαιρο στο σπίτι της στην οδό Παπαδιαμάντη 1, στην Καλαμαριά.

Σημειώνεται πως ο 29χρονος οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και οπλοχρησία.

«Ο λόγος που ήρθα εδώ είναι σεβόμενος την κατάσταση, γιατί έχουμε έναν θάνατο και ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο άρα η οικογένεια βάλλεται από παντού και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό το πράγμα», είπε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειας και να σταματήσει η διακίνηση φωτογραφιών και λεπτομερειών για τους δεσμούς μεταξύ τους.

«Θέλω να κάνω αυτή τη δήλωση διότι διαπιστώνω κάποια συμπτώματα ανθρωποφαγίας και κανιβαλισμού. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να καλύψουμε την είδηση αλλά δεν πρέπει να δημοσιεύονται φωτογραφίες και ανακρίβειες ότι ήταν μια οικογένεια σε διαμάχη μεταξύ του παιδιού και της μητέρας ή ότι την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου», σημείωσε.

«Η οικογένεια ήταν πάρα πολύ αγαπημένη. Ο 29χρονος υπεραγαπά τον πατέρα του και υπεραγαπούσε τη μητέρα του. Μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και η παράκλησή μου προς τα ΜΜΕ είναι ο σεβασμός γιατί έχουμε μια απώλεια ανθρώπινης ζωής και έναν άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό αν καταλάβει ότι σκότωσε τη μητέρα του», σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Ερωτώμενος για το αν έχουν υπάρξει στο παρελθόν βίαια περιστατικά είπε ότι «κάποιες φορές απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του αλλά δεν είχαμε κάποιο επιθετικό περιστατικό».

«Ο 29χρονος έχει ψυχικό πρόβλημα. Είναι υπό φαρμακευτική θεραπεία και παρακολουθείται από γιατρούς. Προφανώς για κάποιο λόγο επήλθε έκρηξη εκείνη τη στιγμή. Η Εισαγγελία διερευνά τις λεπτομέρειες που καταγράφηκαν από τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα με τις καταθέσεις του πατέρα και της κοπέλας που παραβρέθηκε μετά το συμβάν στον χώρο του σπιτιού», ανέφερε και πρόσθεσε ότι μια εικασία ότι η έκρηξη του 29χρονου οφείλεται στο ότι δεν πήρε την αγωγή του.

Δείτε το βίντεο του voria.gr:

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο ο 29χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του

Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Με κουζινομάχαιρο σκότωσε ο 29χρονος τη μητέρα του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του