ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στην Πάτρα μετά το άγριο bullying σε Ρομά: «Ήταν πλάκα»

Σάλος στην Πάτρα μετά το άγριο bullying σε Ρομά: «Ήταν πλάκα»

Πάτρα: Σοκ από τις εικόνες του Ρομά που του έβαλαν φωτιά για να πει τα κάλαντα - Καταγγελίες για ρατσιστικό επεισόδιο - Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σάλος στην Πάτρα με το περιστατικό που διαδραματίστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας 35χρονος Ρομά επιχείρησε να πει τα κάλαντα σε μια επιχείρηση και εκεί έπεσε θύμα βασανισμού και χλευασμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομά, ο οποίος είναι πολύτεκνος, μπήκε σε συνεργείο αυτοκινήτων για να πει τα κάλαντα, όπου έπεσε θύμα άγριου bullying και διαπόμπευσης, ενώ κάποιος έφτασε στο σημείο να του βάλει φωτιά.

«Πήγα να πω τα κάλαντα, το ήθελα εγώ να πάω κάτω στα γόνατα. αυτοί δεν είπαν κάτι. για το καλαμπούρι το κάναμε. τα παιδιά μετά από τα θάρρος που πήραν μ έβαλαν φωτιά», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha.

Φίλος του 35χρονου μίλησε στον Alpha όπου ανέφερε:

«Καταρχάς είναι άστεγος το παιδί και όλη η οικογένειά του μένει έξω, δεν έχει σπίτι, έχει μικρά παιδιά και έχει μπλέξει με το αλκοόλ. Ο (...) είναι ένα παιδί που τον ξέρω γιατί πηγαίνει -ασχολούμαι με την ανακύκλωση- πηγαίνει με το καροτσάκι και μαζεύει διάφορα κουτάκια και πηγαίνει και τα πουλάει. Πηγαίνει και από εκεί από το μαγαζί αυτό, του προσφέρουν κρασάκι οι ίδιοι.

Οι ίδιοι μου το είπανε αυτό, του προσφέρουνε κρασί "πίνει κρασί ο (...) από εμάς" και έτσι ο (...) δεν θέλει να προβεί σε κάποια μήνυση, σου λέει άμα κάνω μήνυση τώρα θα χάσω και το κρασί και δε θα μου δίνει να σκουπίζω.

Οι άνθρωποι αυτοί μου τονίσανε 150 φορές ότι ήταν πλάκα στο συγκεκριμένο συμβάν. Τώρα πόσο πλάκα μπορεί να συμβεί σε αυτό το περιστατικό...

Δημοσιογράφος: Εσείς τους πιστεύετε;

Όχι προς Θεού! Αν δείτε φωτογραφίες θα καταλάβετε».

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Έδωσε ονόματα στην ΕΛ.ΑΣ. το θύμα του άγριου bullying

Μπορεί να μην κατήγγειλε τους δράστες ωστόσο έδωσε… ονόματα ο 35χρονος Ρομά, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο να πέφτει θύμα άγριου bullying, μέσα σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα.

Το θύμα έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία αναφέροντας ότι όλα έγιναν για πλάκα. Ότι πρόκειται για φίλους του που έκαναν αστεία, ότι δεν τον τραυμάτισαν και ότι η φωτιά μπήκε στο πάτωμα και όχι πάνω του.

Ο 35χρονος, πάντως, ονομάτισε τα άτομα που βρίσκονται πίσω από το απεχθές περιστατικό που βιντεοσκοπήθηκε. Πρόκειται για δύο άτομα που είναι υπάλληλοι σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Πάτρας.

Δείτε εικόνες από το περισταστικό

Παρέμβαση του δήμαρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη

Στο συμβάν παρενέβη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του αναφέρει: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άνδρας πήγε σε γνωστή επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα!

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλιτώνοντας από εγκαύματα. Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Το γεγονός κάνει γρήγορα τον γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Μάλιστα ορισμένοι αποφάσισαν να δράσουν υπεύθυνα και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Καταθέτει στην ΕΛ.ΑΣ. ο Ρομά που βασανίστηκε από παρέα Πατρινών

Πάτρα: 16χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Τον έβαλαν να τους πει γονατιστός τα κάλαντα και του έβαλαν φωτιά