Πάτρα - Καρακούκης για Κούγια: «Επί ένα χρόνο δεν μίλησα - Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα»

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και έδωσε απαντήσεις για τις αιχμές του Αλέξη Κούγια προς το πρόσωπό του.

Πάτρα - Καρακούκης για Κούγια: «Επί ένα χρόνο δεν μίλησα - Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα»
Glomex
4'

Σε λίγες μέρες θα οδηγηθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Λίγο πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για την 34χρονη ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας συνεχίζει να βρίσκεται σε κόντρα με τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Στην κάμερα της εκπομπής Φως στο Τούνελ μίλησε και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, που έχει δεχθεί πολλάκις τα «βέλη» του κ Κούγια.

Να θυμίσουμε ότι ο κ Καρακούκης και ο κ Καλόγρηας ήταν οι δύο ιατροδικαστές στην υπόθεση.

Ο Νίκος Καρακούκης ένα χρόνο μετά την αρχική εμπλοκή του στην υπόθεση δίνει απαντήσεις στις αιχμές του Αλέξη Κούγια εναντίον του ιδίου καθώς και του Νίκου Καλόγρηα.

«Επί έναν χρόνο δε μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε με οργή ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια.

Όπως είπε, ο ιατροδικαστής νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ τα τελευταία 15 υπηρετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό ο κ. Καρακούκης τα αποκαλεί «κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή».

Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Η απάντηση Καρακούκη

Σύμφωνα με τον ίδιο στην κάμερα του «Τούνελ», όλα ξεκίνησαν μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας, τον κ. Ευτυχιάδη, να κάνει την ιστολογική εξέταση», τόνιζει με οργή ο κ. Καρακούκης. Περιγράφει ότι οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο κ. Καρακούκης αναφέρει στην εκπομπή πως ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την πολύκροτη υπόθεση.

«Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», είπε καταλήγωντας ο κ. Καρακούκης.

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από τον Αλέξη Κούγια μιλά για ευρήματα στα δύο παιδιά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», δήλωσε στο «Τούνελ».

«Επικαλείται ο κύριος Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να το προσδιορίσουμε.

»Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κύριο Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», σημείωσε.

«Δεν έχω κανένα συμφέρον»

Ο κύριος Καρακούκης αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή.

Καταλήγοντας, ήθελε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τον κατηγορεί.

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κύριος Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δε συνηγορούν γι’ αυτό.»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή