ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσή Αυγή: Δεν εντοπίστηκε η κοπέλα του Φύσσα - Κατέθεσε φίλος του Παύλου

Δίκη Χρυσή Αυγή: Δεν εντοπίστηκε η κοπέλα του Φύσσα - Κατέθεσε φίλος του Παύλου
Eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, για την οποία είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή από το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να καταθέσει όσα βίωσε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Από έγγραφο της αστυνομίας που αναγνώστηκε στο δικαστήριο προκύπτει ότι η μάρτυρας αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της αλλά δεν ανευρέθη, ενώ αναζητήθηκε και στην Αττική χωρίς επίσης να εντοπιστεί.

«Πρόκειται για θέμα ουσίας! Δεν μπορεί το 2023 να κρύβεται ουσιώδης μάρτυρας. Είναι εμπαιγμός! Δέκα χρόνια εμπαιγμός! Η μάρτυρας δεν κλήθηκε καν στις ειδικές ανακρίτριες» ανέφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Μιχάλη Ξυπόλητου.

«Είδα κάτι άτομα με μαδέρια που χτυπούσαν με αυτά τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου. Βγαίνει ένας κύριος, μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μας λέει παιδιά μην γίνει καμία φασαρία. Πήγε και σε αυτούς που είχαν μαζευτεί στα αυτοκίνητα. Γυρνάει και μας λέει τα παιδιά είναι της γειτονιάς λένε να φύγετε εσείς. Απαντάει τότε ο Παύλος και εγώ της γειτονιάς είμαι» ανέφερε ο μάρτυρας.

Λίγο αργότερα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως άκουσε κάποιον να λέει «ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε» και ο Παυλους Φύσσας φώναξε στην παρέα του να τρέξει για να απομακρυνθεί. «Τέσσερα άτομα αρχίσαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας "κότες βγείτε έξω"» είπε ο μάρτυρας.

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε το περιπολικό πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, ο οποίος στην αρχή νόμιζαν πως ήταν αστυνομικός. «Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουκακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για Παύλο. Τότε ζήτησε να τον μεταφέρουν» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα στον Παύλο Φύσσα», λέει αυτόπτης μάρτυρας