ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: 1595 ο έκτακτος αριθμός στον δήμο Αθηναίων για τα χιόνια και τους άστεγους

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»
Eurokinissi

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά τη χώρα με τα χιόνια να πέφτουν ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Γι' αυτό και σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ήδη από τα ξημερώματα το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Όλες οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων είναι στο... πόδι και με συντονισμένες προσπάθειες, παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, με προτεραιότητα σε άστεγους και ηλικιωμένους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στόχος να παραμείνουν όλες οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, αλλά και οι περιφερειακοί δρόμοι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, για κάθε αναγκαία μετακίνηση και κυρίως η πρόσβαση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρος, Παμμακάριστος, Αρεταιειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ).

Εκχιονιστικά του Δήμου είναι σε επιφυλακή στην περίπτωση που χρειαστεί, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη διακομιδή ασθενών από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ από τα ξημερώματα έχει γίνει ρίψη αλατιού σε όλες τις εισόδους αλλά και στους δρόμους περιμετρικά των δομών υγείας. Επίσης, τα συνεργεία του Δήμου έχουν ρίξει αλάτι στις εισόδους των σταθμών του μετρό για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, καθώς επίσης και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σχετικές ειδήσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Πατούλης: Πότε θα βγει η απόφαση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πάνω από 20 πόντοι το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια σε Δροσιά και Διόνυσο