ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Κάνει έρευνες η ΕΜΑΚ για τους Έλληνες αγνοούμενους

Σεισμός στην Τουρκία
Newsbomb.gr

Σεισμός στην Τουρκία: Όπως μπορείτε να δείτε στα αποκλειστικά βίντεο του Newsbomb.gr, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ βρίσκονται στην Αντιόχεια της Τουρκίας και πρωταγωνιστούν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ελλήνων αγνοουμένων. 

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των Ελλήνων αγνοουμένων μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Όπως μπορείτε να δείτε στα αποκλειστικά βίντεο του Newsbomb.gr, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ βρίσκονται στην Αντιόχεια της Τουρκίας και πρωταγωνιστούν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ελλήνων αγνοουμένων.

O ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία, όπου διέμεναν οι συγγενείς του. Ο ανιψιός των αγνοουμένων υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι μέχρι και χθες, Πέμπτη, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια της ίδιας πολυκατοικίας ένας γείτονάς τους.

«Τον θείο μου τον παίρναμε αλλά δεν απάντησε»

«Ο θείος μου ο Γιώργος, μαζί με τη γυναίκα του, μετά τον σεισμό εξαφανίστηκαν, κανείς δεν τους έχει δει. Είναι στην Αντιόχεια. Είχε μια επικοινωνία ο γαμπρός τους, την πρώτη ημέρα που έγινε ο σεισμός, με την πρεσβεία και έδωσε πληροφορίες πως έχουμε Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια. Μετά περιμέναμε να πάρουμε κάποια απάντηση, μια ενημέρωση», σημείωσε ο ανιψιός των αγνοουμένων.

Όπως είπε, έχουν γίνει έρευνες στο σημείο από κάποιες ομάδες. «Τοπικές ομάδες έψαχναν. Βγάλανε την πρώτη μέρα τρεις-τέσσερις γείτονες ζωντανούς. Χθες έβγαλαν και άλλον έναν γείτονα. Ήταν και αυτός ζωντανός. Και τώρα περιμένουμε τη βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με τον θείο μου. Ακόμα είναι εγκλωβισμένοι κάτω στα ερείπια» τόνισε ο Μενουνέ για το ζευγάρι που ζούσε στην Αντιόχεια τα τελευταία 10 χρόνια.

«Είχα επαφή μαζί τους πριν 20 μέρες, ενώ μετά τον σεισμό δεν κατάφερε η κόρη τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Και εγώ προσπάθησα να τους πάρω την ίδια μέρα, μετά τον σεισμό, αλλά δεν απάντησε ο θείος μου. Δηλαδή δεν έπιασε το κινητό και κανείς δεν μπορούσε να τους μιλήσει από τότε», συμπλήρωσε.

Τι είχε πει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τις έρευνες της ΕΜΑΚ

Νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαόροφο κτήριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού».

Ακόμη ανέφερε ότι «θα υποβάλλουμε κατ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Σχετικές ειδήσεις