ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι γράφει ο τάφος του στο Τατόι – Ποιο απόσπασμα Ευαγγελίου επιλέχθηκε

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι γράφει ο τάφος του στο Τατόι – Ποιο απόσπασμα Ευαγγελίου επιλέχθηκε
Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκε το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την οικογένειά του και έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» του τάφου του στο Τατόι. Τι επέλεξαν να γραφεί επάνω στη μαρμάρινη πλάκα και ποιο απόσπασμα επιλέχθηκε από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Το μεσημέρι της Κυριακής (19/2) ολοκληρώθηκε στο Τατόι το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σε αυτό επετράπη να δώσει το «παρών» μόνο η οικογένεια και κάποιοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Μετά το τέλος του τρισάγιου, και την αποχώρηση της οικογένειας του τέως βασιλιά, επετράπη η είσοδος και στο κοινό.

Έτσι, λύθηκε και η απορία όλων για το τι αναγράφεται στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο φακός του Χάρη Γκίκα για λογαριασμό του Newsbomb.gr ήταν εκεί και μεταφέρει τις εικόνες.

Ο τάφος του τέως βασιλιά ΚωνσταντίνουNewsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Όπως βλέπετε, στον τάφο του τέως βασιλιά αναγράφονται τα εξής

Κωνσταντίνος Β'

Βασιλεύς των Ελλήνων

Prins af Danmark

Επιπλέον, εκτός των ημερομηνιών γέννησης και θανάτου, έχει αναγραφεί η λέξη «Ολυμπιονίκης», καθώς ο εκλιπών είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα αγωνιζόμενος για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Τέλος, κατά την παράδοση που είχε δημιουργηθεί στην οικογένεια την περίοδο της βασιλείας στην Ελλάδα, στον τάφο του εκλιπόντος αναγράφηκε και απόσπασμα από ένα Ευαγγέλιο.

Επιλέχθηκε το «Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ», από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, που σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

Αν μη τι άλλο, η πλήρης αποκρυπτογράφηση του επιλεγμένου αποσπάσματος, καταδεικνύει και τον συμβολισμό από πλευράς της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θέλοντας έτσι να δείξουν τόσο την αγάπη προς τους Έλληνες και τη χώρα όσο και τον σεβασμό προς την επιλογή τους στο πολιτειακό ζήτημα.

Φωτογραφίες από τον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου