ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Είμαστε στο κενό, δεν γνωρίζουμε τίποτα», λέει συγγενής αγνοούμενου

Τέμπη: «Είμαστε στο κενό, δεν γνωρίζουμε τίποτα», λέει συγγενής αγνοούμενου
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Συγγενείς περιμένουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον απόηχο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς των επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 38 άνθρωποι. Κάποιοι διασώθηκαν, κάποιους τους ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα.

Μία γυναίκα που ψάχνει τον 23χρονο ξάδερφο της μόνιμο κάτοικο Θεσσαλονίκης είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «είναι στο κενό και δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τους αγνοούμενους».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αγνοείται ο ξάδερφος μου, δεν έχει δώσει κάποιο σημείο ζωής και δεν υπάρχει καταγεγραμμένος σε κάποια λίστα, σε κανένα νοσοκομείο, ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Κατερίνη είμαστε στο κενό. Έχουμε επικοινωνήσει με την αστυνομία και την πολιτική προστασία δεν έχουμε κάποιο νέο».

Νωρίτερα ένας πατέρας που ψάχνει τον γιο του είπε στην τηλεόραση του Open: «Ψάχνω τον 26χρονο γιο μου τον Δημήτρη και τον φίλο του Σωτήρη. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το πρωί που είμαστε εδώ δεν μας λένε τίποτα. Δώσαμε περιγραφές, τι χρώμα μαλλιά έχουν, τι χρώμα ρούχα φοράνε».

«Τα παιδιά είχαν πάει στην Αθήνα εκδρομή πέρασαν όμορφα και γυρνούσαν. Χθες που πήγε ο γιος μου να πάρει το τρένο από τον σταθμό της Θεσσαλονίκη ρώτησε “σε ποιο βαγόνι θα ήταν” και δεν του έδωσαν καμία ενημέρωση. Στην αρχή μας είπαν ότι 275 γυρνούν στη Θεσσαλονίκη και τελικά δεν ήταν ούτε 75 άτομα».

«Περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία, τι θα συναντήσουμε μέσα δεν ξέρω. Εδώ που είμαι δεν έχει πολλούς συγγενείς. Οι αστυνομικοί ήρθαν με λίστες με ονόματα και μας είπαν θα σας ειδοποιήσουμε να έρθετε για αναγνώριση. Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης. Στην Ουκρανία να ήμασταν θα είχε ξεκινήσει. Ας σεβαστούν λίγο που ψάχνουμε τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το δυστύχημα στα Τέμπη ανέρχονται στους 38.