ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ένα μωρό 6,5 μηνών και ένα παιδί 8 ετών ανάμεσα στους τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ένα μωρό 6,5 μηνών και ένα παιδί 8 ετών ανάμεσα στους τραυματίες
Έξι άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στιγμές οδύνης και αγωνίας εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία όπου διακομίζονται οι τραυματίες από το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 40, ενώ τουλάχιστον 50 είναι οι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, oι τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ δύο νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο ΓΝΛ, 32 στο ΠΓΝΛ και 6 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα κοριτσάκι 6,5 ετών το οποίο νοσηλεύεται στην χειρουργική του ΠΓΝΛ και ένα αγοράκι 8 ετών που νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική του νοσοκομείου Λάρισας.

Συνελήφθη ο σταθμάρχης στη Λάρισα

Συνελήφθη και επισήμως πριν από λίγο ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ήδη στη Λάρισα, ξεκινώντας τις συναντήσεις που θα έχει στο πλαίσιο της έρευνας, από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχετικές ειδήσεις