ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Ιερώνυμος: «Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα»

Τέμπη - Ιερώνυμος: «Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα»

«Θρηνούμε τα παιδία μας» - Συγκίνησε μιλώντας για τα θύματα των Τεμπών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ραγίζοντας καρδιές με τα λόγια του για το δυστύχημα των Τεμπών, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας, μετά το τέλος της σημερινής ακολουθίας που τελέστηκε για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα... και δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν τον ανθρώπινο πόνο. Και όλοι μας σαν την Παναγία που ως μάνα θρήνησε τον Χριστό θρηνούμε για αυτά τα παιδιά μας», τόνισε μεταξύ ά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά. Τη Μεγάλη Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για τον χαμό αυτών των παιδιών».

Απευθυνόμενος προς τις οικογένειες των θυμάτων είπε επίσης: «Ο μόνος τρόπος να αγκαλιάσετε και πάλι τα παιδιά σας είναι να πιστέψετε ότι τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ο θάνατος αλλά η ανάσταση. Γονατίζω αδύναμος μπροστά σας στο βάρος αυτού του πρώιμου αποχωρισμού».

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, «την εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την Οικουμένη».