ΕΛΛΑΔΑ

Α. Λοβέρδος: Ανακοίνωση για τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου

Α. Λοβέρδος: Ανακοίνωση για τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου

Σε ανακοίνωση προέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις προσπάθειες της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Η ανακοίνωση αναφέρει:

''Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 26 Φεβρουαρίου 2012, είχαν συζητηθεί τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Κατόπιν ενεργειών και αλλαγών που πραγματοποίησα, δεδομένης της μεγάλης προσπάθειας που είχαμε κάνει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, με χαρά πληροφορούμαι, ότι παρ’ όλα τα γνωστά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει ήδη λήψεις – δωρεές καρδιάς στις 22 και στις 28 Μαΐου, αλλά και τις τελευταίες ημέρες στις 8 και στις 11 Ιουνίου.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν και ταυτόχρονα χάρισαν τη ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη γενναία απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα των αγαπημένων τους προσώπων. Ευχαριστώ, επίσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε για να πραγματοποιηθούν επιτυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες οι μεταμοσχεύσεις''.