ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη - Πατέρας Κυπριανού: «Τον στείλαμε στην Ελλάδα να σπουδάσει και γύρισε μέσα σε φέρετρο»

Τέμπη - Πατέρας Κυπριανού: «Τον στείλαμε στην Ελλάδα να σπουδάσει και γύρισε μέσα σε φέρετρο»

Τέμπη: «Πενθείς το παιδί σου με όλα αυτά τα όνειρα...» - Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον πατέρα του άτυχου Κυπριανού.

Μέσα από μια άκρως συγκινητική συνέντευξη, ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, ανοίγει την καρδιά του και μιλά για την τραγική απώλεια που υπέστη.

«Πενθείς το παιδί σου με όλα αυτά τα όνειρα... ήταν τελειόφοιτος νομικής.
Το στείλαμε να σπουδάσει και να πάρει ''φώτα'' από την Ελλάδα και ήρθε μέσα στο φέρετρο», είπε ο πατέρας Χριστόδουλος μιλώντας στο STAR.

Mεταξύ άλλων είπε ότι ο Κυπριανός ήταν ένα παιδί με πολύ χιούμορ και με ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία. «Με ξυπνούσε αυτός για να πάω εκκλησία.
Είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. Έψελνε εκεί το παιδί»

Σε ό,τι αφορά τις στιγμές μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ο πατέρας Χριστόδουλος ανέφερε ότι «οταν άρχισα να ακούω νεκρούς, είπα για ποιον να πρωτοπροσευχηθώ».

Βασανίστηκε όπως είπε μέχρι να δει το σώμα του γιου του: « Μου έλεγαν ότι βρήκαν αποτεφρωμένες και διαμελισμένες σορούς. «Λέω ''θεε μου το σώμα του, θέλω να το πιάσω να το πιάσω''. Αν πόνεσα μια φορά την ώρα που έγινε η έκρηξη... δεν με αφήναν να δω το σώμα του».

Όταν άνοιξε το φέρετρο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ηρέμησε βλέποντας ότι το πρόσωπο του είναι άθικτο.

Ανατριχιάζει επίσης η αναφορά του σε όνειρο που είδε μια κοπέλα που γνώρισε τον Κυπριανό: «Ήρθε μια κοπελίτσα που ήρθε να μου πει ότι κοιμόταν τη νύχτα του ατυχήματος και τον είδε στο όνειρο της με καμένα χέρια αλλά με άσπρο πρόσωπο. Μου έλεγε θέλω να πάρω τηλέφωνο τον Κυπριανό...»

Έπειτα σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίον η οικογένεια του πένθησε την απώλεια του Κυπριανού στην κηδεία του: «Αυτό το παιδί είναι μέσα στο φως. Δεν γινόταν να γίνει μια κηδεία μέσα στο σκότος. Αφού πήγαμε σπίτι λέγανε ανέκδοτα και γελούσαν. Τρελαθήκανε; όχι προσευχήθηκαν ένιωσαν την παρηγοριά και ότι είναι μέσα στο φως.

Όσο για τον αν νιώθει οργή απάντησε: «Δεν άφησα τον εαυτό μου να οργιστεί.Έχουμε τον τρόπο να βιώνουμε και τη ζωή και τον θάνατο».

Αναφέρθηκε παράλληλα και σε ένα παράξενο συμβάν κατά τη διάρκεια της κηδεία του άτυχου Κυπριανού: «Ενώ ήταν ηλιόλουστη μέρα, όταν βγήκε το φέρετρό του έξω, ένα μαύρο σύννεφο κάλυψε τα πάντα, έριξε βροχή και χαλάζι. Αλλά όταν είπα αμήν βγήκε ένας ήλιος».