ΕΛΛΑΔΑ

«Walk me Out»: Πρωτοποριακό φιλοζωικό σεμινάριο από τον Δήμο Βύρωνα

«Walk me Out»: Πρωτοποριακό φιλοζωικό σεμινάριο από τον Δήμο Βύρωνα

Η τρίτη σεζόν υλοποίησης του πρωτοποριακού σεμιναρίου "Walk me Out" υπό την αιγίδα του δήμου Βύρωνα, είναι γεγονός.

Το σεμινάριο έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες σχετικά με ό,τι αφορά τον σκύλο, καθώς και να συνεχίσει να διευρύνει την κοινότητα των εθελοντών που συνδέονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής.

Απευθυνόμαστε σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να μυηθεί στα μυστικά του κόσμου των σκύλων.

Μαζί θα εκπαιδευτούμε στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Θα δούμε επίσης τις ιδιαιτερότητες της διαβίωσης ενός σκύλου σε καταφύγιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενεργοί εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας και τους τρόπους να τις αντιπαρέλθουν, με τον εκπαιδευτή Πέτρο Σιδερέα.

Η συνεργαζόμενη κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα μας εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς. O εκπαιδευτής σκύλων Νίκος Βαβάτσικος, θα μας εισάγει στα αμφίπλευρα ωφέλη της συνεργασίας με τους σκύλους που επιτελούν εργασία, καθώς και στις νέες βάσεις στις οποίες οικοδομούμε πλέον την εκπαιδευτική τους διαδικασία.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις μας στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων μάθαμε σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή εκτός αργιών, αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου και για ένα σύνολο έξι συναντήσεων (θα παρακαμφθεί η Κυριακή του Πάσχα)

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο προσφέρεται στους συμμετέχοντας δωρεάν, υπό την χορηγία του δήμου Βύρωνα. Προαπαιτούμενη από τους συμμετέχοντες είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να αποστείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο "Συμμετοχή Walk me out" αναφέροντας oνοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.