Σέρρες: Κατεβασμένες οι μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση - Άφαντο το τρένο

Ο λόγος για ακόμα ένα παράδοξο, αυτή τη φορά στο χωριό Χορτερό του δήμου Σιντικής στις Σέρρες

Σέρρες: Κατεβασμένες οι μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση - Άφαντο το τρένο
grtimes.gr
2'

Ένας μήνας συμπληρώνεται από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ενώ έχουμε μπει σε φάση επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου, πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα και προκαλούν ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος για ακόμα ένα παράδοξο, αυτή τη φορά στο χωριό Χορτερό του δήμου Σιντικής στις Σέρρες, όπου στον δρόμο που πηγαίνει προς το Σιδηρόκαστρο, όπως θα δείτε στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες του GRTimes οι μπάρες της σιδηροδρομικής διάβασης μένουν κατεβασμένες και οι φωτεινοί σηματοδότες ενεργοί, χωρίς να περνάει τρένο από το σημείο.

grtimes.gr

Μάλιστα, οι διερχόμενοι οδηγοί που περνούν με τα οχήματά τους από την εν λόγω σιδηροδρομική διάβαση συναντούν τις κατεβασμένες μπάρες και σταματούν, ωστόσο δεν αργούν να διαπιστώσουν ότι δεν περνάει κάποια αμαξοστοιχία και αναγκάζονται να παρακάμψουν τις μπάρες και τους φωτεινούς σηματοδότες ώστε να συνεχίσουν την διαδρομή τους.

Από την συγκεκριμένη γραμμή μάλιστα εκτελείται το δρομολόγιο που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι και τον Έβρο.

Να θυμίσουμε πως αυτή είναι άλλη μία περίπτωση δυσλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, αφού παρόμοιες περιπτώσεις αποτελούν τόσο η σιδηροδρομική διάβαση που βρίσκεται επίσης στις Σέρρες και την οποία επιτηρεί εταιρία σεκιούριτι αφού οι μπάρες δεν κατεβαίνουν, όσο και η σιδηροδρομική διάβαση στη Φλώρινα, εκεί όπου οι μπάρες ανεβαίνουν πριν(!) περάσει το τρένο.

grtimes.gr

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν από όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι πώς υπό αυτές τις συνθήκες και τις παθογένειες θα γίνει με ασφάλεια η επανεκκίνηση στον σιδηρόδρομο και πώς οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά το τρένο ως ασφαλές μέσο μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές 8χρονος - «Μισώ τη μαμά μου γιατί μπήκε σε αυτό το τρένο»

ΟΣΕ: Σε κακό χάλι τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας - Φοβούνται να μπουν στο τρένο οι πολίτες

Τέμπη: Οι πολιτικοί προτίμησαν να πάρουν χρήματα και να μην σώσουν τον κόσμο, λέει ο αδερφός θύματος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή