ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Μαθήματα ζωής από την κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Μαθήματα ζωής από την κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια
instagram

Η κόρη του μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση και δίνει μαθήματα ζωής

Η Άρια, η κόρη του μεγάλου μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε πώς όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθυαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά και της αρέσει να ζωγραφίζει ενώ τα μαθήματα που δεν προτιμάει είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους», είπε η μικρή Άρια συγκινώντας και περνώντας δυνατό μήνυμα.

Δημήτρης Παπανικολάου: «Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν».

Ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής μίλησε για την κατάσταση της κόρης τους λέγοντας ότι στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος αθλητής.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στο τέλος ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.