ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Βουτζάς: Η γη «καταπίνει» τα σπίτια των κατοίκων - Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Βουτζάς
MEGA/Glomex

Το σπίτι της Μαρίας Μπαλλή στον Νέο Βουτζά έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά και ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα

Θλιβερές εικόνες από τον Νέο Βουτζά, με τη γη να υποχωρεί και να «καταπίνει» τα σπίτια στην περιοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα που δημοσίευσε το MEGA από την οδό Καρυωτάκη στον Νέο Βουτζά, το σπίτι της Μαρίας Μπαλλή έχει υποστεί καθίζηση κατά 3,5 εκατοστά και ο δρόμος έχει υποχωρήσει κατά 3,5 μέτρα. Η κάτοικος της περιοχής αναφέρει, μιλώντας στο MEGA, πως «ο δήμαρχος μας έχει πει ότι βάσει μελέτης που έχει γίνει θα υποχωρήσει όλη η πλαγιά και θα φύγουν γύρω στα 10 σπίτια». Μάλιστα, η ίδια συμπληρώνει: «Σε πιο δύσκολη θέση είναι το δικό μας σπίτι και γι’ αυτό έχουμε μία κραυγή αγωνίας. Δεν μπορούμε να βρούμε από πουθενά άκρη. Οι μελέτες έχουν γίνει, ο δήμαρχος λέει ότι έχει υποχωρήσει και ο δρόμος».

Όπως εξήγησε η Μαρία Μπαλλή, το 1990 κατασκευάστηκε το σπίτι της. Μάλιστα, τόνισε ότι μέχρι τη φονική φωτιά στο Μάτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στον Νέο Βουτζά. Όμως, εδώ και δύο χρόνια η ίδια προσπαθεί να βρει μια λύση για να σώσει το σπίτι της. Η πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει το σπίτι της ως κίτρινο και η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Είμαστε με άδεια οικοδομής, μέσα στον οικιστικό ιστό. Όλα είναι νόμιμα και τίποτα παράνομο. Μετά τη φωτιά έφυγαν τα δένδρα που κρατούσαν το χώμα, τα νερά της βροχής έμπαιναν στο διπλανό σπίτι», αναφέρει η ίδια. Για να τονίσει: «Στο σπίτι ερχόμαστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και μένουμε, διότι μένουμε στον πατέρα μου. Είμαστε στον δρόμο ουσιαστικά».