ΕΛΛΑΔΑ

Γλύφα Χαλκίδας: Κινδύνευσαν στα βράχια ερασιτέχνες ψαράδες

Γλύφα Χαλκίδας: Κινδύνευσαν στα βράχια ερασιτέχνες ψαράδες

Γλύφα Χαλκίδας: Σωτήρια επέμβαση σκάφους του Λιμενικού

Το βράδυ της Πέμπτης (20/4) κινδυνεύσαν δύο ερασιτέχνες ψαράδες κάτοικοι Κοινότητας στη Βόρεια Εύβοια, στη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας.

Ο 55χρονος χειριστής του ερασιτεχνικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν, αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν τις αισθήσεις του και να κινδυνεύσει το σκάφος να προσκρούσει στην βραχώδη ακτή.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμεναρχείου Στυλίδας με τριμελές πλήρωμα, που εντόπισε τους ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον ημιλιπόθυμο άνδρα, ενώ ένας εκ των Λιμενικών ανέλαβε την διακυβέρνηση του ερασιτεχνικού σκάφους ώστε να βγει με ασφάλεια στο Λιμάνι της Γλύφας.

Στην ακτή ο 55χρονος και ο συνομήλικος φίλος του διαβεβαίωσαν τους Λιμενικούς ότι δε χρειάζονται άλλη βοήθεια καθώς ήταν καλά στην υγεία τους και αρνήθηκαν να μεταβούν στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας για εξέταση.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος, έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Ένωσής μας συγχαίρει το πλήρωμα του ΠΛΣ-331 για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση από βέβαιο κίνδυνο επιβαινόντων σκάφους στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας. Συγκεκριμένα ο ένας από τους δυο επιβαίνοντες του σκάφους ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με την άμεση συνδρομή των συναδέλφων επανήλθε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Λιμένα της Γλύφας καλά στην υγεία του. Τέτοιες πράξεις τοποθετούν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στις υψηλότερες θέσεις της συνείδησης του Ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας την επαγγελματική τους κατάρτιση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης και αυταπάρνησής που διακατέχει τα στελέχη του και το ελάχιστο που αρμόζει είναι η αναγνώριση και προβολή τους από το ίδιο το Σώμα», ανέφερε το lamiareport.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ψαράδες Πρεσπών: To Newsbomb.gr στο μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας (pics)

Φαρμακονήσι - Χυδαίοι ψεύτες οι Τούρκοι: Διώξαμε τους Έλληνες και προστατεύσαμε τους ψαράδες μας

Ερντογάν: Η Ελλάδα παρενοχλεί τον εναέριο χώρο και τους ψαράδες μας