ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός» κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη – Ανοίγει πανιά στις 18 Μαΐου

«Κιβωτός» κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη – Ανοίγει πανιά στις 18 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Το ξύλινο καράβι με το όνομα «Ship of Tolerance» (Πλοίο της Ανεκτικότητας), κατασκευάστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τους καλλιτέχνες Ίλια και Εμιλία Καμπακόφ   Το πλοίο θα έχει ανοικτά πανιά στο λιμάνι της πόλης μέχρι τις 31 Μαΐου. 

Τα βλέμματα των περαστικών και των τουριστών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τραβάει η κατασκευή μιας σύγχρονης «Κιβωτού». Το ξύλινο καράβι με το όνομα «Ship of Tolerance» (Πλοίο της Ανεκτικότητας), κατασκευάστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τους καλλιτέχνες Ίλια και Εμιλία Καμπακόφ.

Το πλοίο θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαΐου στην Πρώτη Προβλήτα του Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με δωρεάν κονσέρτο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Το πλοίο θα έχει ανοικτά πανιά στο λιμάνι της πόλης μέχρι τις 31 Μαΐου. Τα πανιά του πλοίου είναι ραμμένα από πίνακες ζωγραφικής εκατοντάδων μαθητών από την πόλη από διαφορετικά εθνικά και κοινωνικά σστρώματα και θα μεταφέρουν ένα μήνυμα ανεκτικότητας και ελπίδας

Στόχος των διοργανωτών είναι να ενώσουν τους λαούς και τους διάφορους πολιτισμούς μέσα από την τέχνη και να αντικατοπτρίσουν πώς οι διαφορετικές κουλτούρες προσεγγίζουν την ανεκτικότητα.

Το έργο σκοπεύει να συγκεντρώσει παιδιά από την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ουκρανία και την Ρωσία και αναμένεται να επικεντρωθεί στον εορτασμό της πλούσιας διαφορετικότητας στην Ελλάδα, καθώς και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων που έφτασαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και παιδιών από τη Βόρεια Μακεδονία.

Εκτός από τη ναυπήγηση του Πλοίου της Ανοχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι Καμπακόφ θα εκθέσουν έργα τους σε χαρτί στη διεθνή γκαλερί Donopoulos International Fine Arts. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 15 Μαΐου.

Πηγή: https://shipoftolerance.org/