ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας - Ελεύθερα τα διόδια

kinisi
ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεγάλη και η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις σημερινές εκλογές 

Επι ποδός βρίσκεται όλη η αστυνομική δύναμη της χώρας για την εκλογική διαδικασία. Αστυνομικοί βρίσκονται και στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να συνδράμουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους,καθώς στο παρελθόν το κλίμα πόλωσης που επικρατούσε έφερνε εντάσεις όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κ.Καλιακμάνης.

Επί ποδός και η Τροχαία για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ετεροδημοτών. Στο πλαίσιο αυτό είναι ελεύθερη και η διέλευση από τα διόδια της χώρας.

Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους (ακόμα κι αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας που είναι προσβάσιμη μέσω του wallet.gov.gr.