ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μόρφου: Από εκεί πήρε ο γάμος την ονομασία του

Μητροπολίτης Μόρφου: Από εκεί πήρε ο γάμος το όνομα του

Μετά τη θεία λειτουργία για τη γιορτή των Αγίων Πάντων, ο Μητροπολίτης Νεόφυτος αναφέρθηκε στο μυστήριο του γάμου

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, μετά τη θεία λειτουργία για τη γιορτή των Αγίων Πάντων και του Αποστόλου Βαρνάβα, την περασμένη Κυριακή (11/06), έκανε μία αναφορά κατά των γυναικών που συγκατοικούν με το σύντροφό τους χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Ο ίδιος είπε πως ο γάμος υπάρχει και λέγεται γάμος «γιατί επιτρέπει το γ@@@@ι. Έτσι εν οι λέξεις παιδί μου. Η ελληνική γλώσσα των σοφών είναι σαφές. Το γ@@@@ι μέσα στον γάμο είναι ευλογημένη πράξη, έξω από τον γάμο δεν είναι», ανέφερε.

Ο Γ’ Παγκόσμιος και οι σεισμοί

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «μπορεί να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, γιατί ίσως «να μας προλάβει ο Θεός μέσα από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα υπάρξουν τέτοιες ανακατατάξεις, ιδιαιτέρως στη διαλυμένη Ευρώπη και στην Αμερική».

«Γι’ αυτά έχουν μιλήσει Αγιοι. Θα πληρώσει ο κάθε λαός τ’ αμαρτήματά του και αυτοί έχουν πολλά. Στην Αμερική έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τους αλλεπάλληλους σεισμούς 6 Ρίχτερ και πάνω και δεν τα λένε εδώ και δεν τα ξέρει ο κόσμος». Για την Κύπρο εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση «να είναι λιγότερο υπάκουη στη νέα τάξη πραγμάτων που προωθεί τη μετανάστευση».