ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με ρόπαλα χτύπησαν 30χρονη τα πεθερικά της - «Παραλίγο να με σκοτώσουν»

Θεσσαλονίκη: Με ρόπαλα χτύπησαν 30χρονη τα πεθερικά της - «Παραλίγο να με σκοτώσουν»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα, μαζί με δύο φιλικά της πρόσωπα, δέχθηκε άγρια επίθεση στην αυλή του σπιτιού της αρχικά από την 60χρονη πεθερά της, που την έπιασε από τα μαλλιά και χτυπούσε το κεφάλι της με μανία στο έδαφος

Η υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού 30χρονης από τα πεθερικά και τον κουνιάδο της αναβίωσε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με τους κατηγορούμενους να καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης από 20 έως 24 μηνών, με τριετή αναστολή, μεταξύ άλλων, για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και για οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα, μαζί με δύο φιλικά της πρόσωπα, δέχθηκε άγρια επίθεση στην αυλή του σπιτιού της αρχικά από την 60χρονη πεθερά της, που την έπιασε από τα μαλλιά και χτυπούσε το κεφάλι της με μανία στο έδαφος. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το thestival.gr, βασανίστηκε με ρόπαλα του μπέιζμπολ που χρημισοποίησαν ο πεθερός και ο κουνιάδος της και τη χτυπούσαν σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι, προκαλώντας εκτεταμένες κακώσεις και σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Όπως κατέθεσε το θύμα, το άγριο περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου του 2020, όταν επισκέφτηκε το σπίτι που διέμενε μέχρι τότε, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μαζί με δύο φιλικά της πρόσωπα προκειμένου να ταΐσουν τα ζώα, καθώς εκείνο το τελευταίο διάστημα – μετά από έντονη διαμάχη και διαπληκτισμούς με τα πεθερικά της για κληρονομικά ζητήματα – αναγκάστηκε να μετακομίσει μαζί με τον σύζυγό της.

«Με τον σύζυγό μου και την κόρη μας ζούσαμε στο ισόγειο. Στον πρώτο όροφο μένει η πεθερά μου με τον πεθερό μου και τον γιο της. Η διαμάχη και τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο παππούς του συζύγου μου έγραψε το σπίτι στην ανήλικη κόρη μας», είπε το θύμα ξεκινώντας την κατάθεση, τονίζοντας ότι πολλές φορές είχαν καταλήξει στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λύσουν τις διαφορές τους, όμως πρώτη φορά συνέβη ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

«Επειδή γίνονταν συχνά φασαρίες, αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να μετακομίσουμε. Εκείνη την νύχτα πήγα να ταΐσω τα ζώα μας, τα σκυλιά, τις κότες και τα δύο γουρουνάκια που είχαμε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Επειδή φοβόμουν, πήρα μαζί την φίλη μου με τον σύζυγό της. Μόλις φτάσαμε πήγα να ανοίξω τη συρόμενη πόρτα της αυλής και είχε λουκέτο στην κλειδαριά. Όπως γύρισα να πάω στο αυτοκίνητο κατέβηκε ο κουνιάδος μου και με ρώτησε τι θέλω εκεί και εγώ τον ρώτησα γιατί κλειδώνει. Του απάντησα ότι ήθελα να ταΐσω τα ζώα και να πάρω κάποια πράγματά μου. Τελικά μπήκαμε μέσα με το αυτοκίνητο και πήγαμε στην αυλή. Μόλις αφήσαμε τα τσουβάλια με την τροφή των ζώων κατέβηκε η πεθερά μου και ο πεθερός μου από το σπίτι και ξεκίνησαν να επιτίθενται λεκτικά στην φίλη μου», ανέφερε το θύμα, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε στο δικαστήριο την άγρια επίθεση που δέχθηκε.

«Είμαι η νύφη της και πήγε να με σκοτώσει»

«Ο πεθερός μου κατέβαζε τα ρόπαλα. Η πεθερά μου με έπιασε από τα μαλλιά και χτυπούσε το κεφάλι μου στο έδαφος. Προσπάθησα να προστατευτώ με τα χέρια μου. Ο πεθερός ήρθε με το ρόπαλο και επειδή δε μπορούσε να με χτυπήσει με αυτό, μου έριχνε μπουνιές και με πατούσε με το πόδι στο πρόσωπο. Ο κουνιάδος μου χτυπούσε την φίλη μου και τον σύζυγό της και μετά ήρθε και χτυπούσε εμένα. Και οι τρεις είχαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και με χτυπούσαν. Εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», τόνισε το θύμα.

Η 30χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο, πως όση ώρα ο κουνιάδος την χτυπούσε με το ρόπαλο, παράλληλα την έβριζε και την απειλούσε λέγοντας «που… να θα σε σκοτώσω», ενώ η πεθερά της τον ενθάρρυνε να συνεχίσει την επίθεση φωνάζοντας προς τον γιο της «βάρα κι άλλο, χτυπά πιο δυνατά».

«Μεταφέρθηκα σε άθλια κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκα για μεγάλο διάστημα καθώς έπαθα ρήξη σπλήνας, είχα σακατεμένα πόδια και χέρια και μου έβαλαν γύψο, ενώ έφερα πολλά τραύματα από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Ζω από θαύμα», τόνισε, ενώ προτού κατέβει από το βήμα του μάρτυρα είπε προς την έδρα: «Είμαι η νύφη της και πήγε να με σκοτώσει».

«Δεν ξέραμε αν βγει ζωντανή»

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, φίλη του θύματος που δέχθηκε και εκείνη επίθεση από τους κατηγορούμενους, περιέγραψε με τη σειρά της στο δικαστήριο, πώς έγινε το άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού.

«Ήταν όλοι αγριεμένοι σαν τα τέρατα, ήθελαν να χτυπήσουν», ανέφερε στη κατάθεσή της και τόνισε: «Η πεθερά της την έπιασε από πίσω από το μαλλί, την «σβούρηξε» κάτω και την χτυπούσαν και μετά την χτυπούσαν και οι τρεις. Υπήρχαν τρία ρόπαλα. Ο ένας τα είχε κρατημένα πίσω για να μη φαίνονται. Ήταν έτοιμοι για την φασαρία».

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της δέχθηκαν χτυπήματα από ρόπαλα, ενώ φοβήθηκαν πως η 30χρονη δε θα κατάφερνε να βγει ζωντανή από την άγρια επίθεση που δέχονταν από τα πεθερικά και τον κουνιάδο της. «Δε ξέραμε αν θα ζήσει η κοπέλα. Με χτύπησαν με το ρόπαλο στην κοιλιά, στα χέρια, όπου έβρισκαν και εκείνη την είχαν κάτω και την χτυπούσαν. Χτύπησαν και τον άντρα μου στην κοιλιά με ρόπαλα. Μας πέταξαν έξω για να συνεχίσουν να δέρνουν την κοπέλα. Δε ξέραμε αν θα βγει ζωντανή», τόνισε.

«Δεν ήταν ρόπαλο αλλα.. μπαστούνι» είπε ο κουνιάδος

Στην απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος (κουνιάδος) υποστήριξε πως τα θύματα ήταν εκείνα που τους επιτέθηκαν και επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

«Οι δύο κυρίες έπιασαν την μάνα μου και την έβαλα κάτω. Ο άντρας της έπιασε τον πατέρα μου και εγώ όρμηξα να τον σταματήσω. Πήρα ένα ξύλο, ένα μπαστούνι που χρησιμοποιεί η μάνα μου για περπάτημα και τον χτύπησα στα πόδια για να αφήσει τον πατέρα μου. Μετά χτύπησα την σύζυγό του για να αφήσει την μάνα μου και τους κυνήγησα μέχρι έξω από το σπίτι για να τους διώξω. Η νύφη μου είχε βάλει κάτω την μάνα μου, την είχε πιάσει από τα μαλλιά και δεν την άφηνε. Δε χτύπησα κανέναν στο κεφάλι, μόνο στα χέρια και στα πόδια», υποστήριξε.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου πώς εξηγεί το γεγονός ότι το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα έπεσε και χτύπησε μόνη της.

«Πιαστηκαμε από τα μαλλιά, δεν είδα ρόπαλα», ισχυρίστηκε η πεθερά

Η πεθερά του θύματος υποστήριξε στην απολογία της πως δεν επιτέθηκε στη νύφη της αλλά… μαλλιοτραβήχτηκαν. «Πιαστήκαμε από τα μαλλιά και πέσαμε κάτω. Και αυτή μου τράβηξε τα μαλλιά και με χτυπούσε με κλωτσιές, αλλά δε χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο. Είχα τα νύχια της στην πλάτη μου. Χτύπησε όταν έπεσε κάτω, την χτύπησα και εγώ και εκείνη» ισχυρίστηκε, ενώ υποστήριξε ότι ουδέποτε είδε ρόπαλα κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, πεθερός της 30χρονης, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Μάλιστα, καταδικάστηκε εκ νέου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς ήταν κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση για ενδοοικογενειακή απειλής εις βάρος της νύφης του και τιμωρήθηκε με επιπλέον ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε λίγους μήνες πριν την άγρια επίθεση, στις 10 Ιουνίου του 2020, ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει το θύμα πως θα σκοτώσει την ίδια και το ανήλικο παιδί της.

«Απείλησε ότι θα κάψει με οξύ εμένα και το μωρό μου. Έλεγε ότι είναι τρελός και ότι δε μπορεί να τον κάνει τίποτα η αστυνομία. Θεωρώ ότι ήταν ικανός να το κάνει, άλλωστε φάνηκε λίγους μήνες μετά που έγινε η άγρια επίθεση εναντίον μου», είπε η 30χρονη.