ΕΛΛΑΔΑ

Φρανσίν Λάκουα: Η δημοσιογράφος του Bloomberg που πήρε συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Φρανσίν Λάκουα: Η δημοσιογράφος του Bloomberg που πήρε συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
flacqua / Instagram

Στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από τη συνέντευξη - εστιασμένη κυρίως στην οικονομία - που της παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Οξυδερκής, πολυβραβευμένη και δραστήρια αφού έχει στο ενεργητικό της πλήθος συνεντεύξεων υψηλού προφίλ. Λόγος γίνεται για τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια εκπομπών στο δίκτυο Bloomberg, Φρανσίν Λάκουα.

Στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από τη συνέντευξη - εστιασμένη κυρίως στην οικονομία - που της παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φρανσίν Λάκουα έχει καταγωγή από την Ιταλία και είναι 44 ετών. Είναι κάτοικος Λονδίνου. Ανήκει στη δεύτερη γενιά δημοσιογράφων, ακολουθώντας τον πατέρας της, ο οποίος ήταν ανταποκριτής του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa.

Λόγω των αποστολών που αναλάμβανε ο πατέρας της Λάκουα, Αντόνιο Λάκουα, ως ειδικός στον Ψυχρό Πόλεμο, η Φρανσίν Λάκουα εγκαταστάθηκε διαδοχικά στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Έτσι, η Φρανσίν Λάκουα μαζί με την αδελφή της, την Αλεσάντρα, η Φρανσίν ως τα 6 της χρόνια μεγάλωσε στη Μόσχα, κατόπιν στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο.

Ενόσω βρισκόταν στις ΗΠΑ, η Φρανσίν Λάκουα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε ένα ιδιωτικό γαλλόφωνο λύκειο Έπειτα, συνέχισε σε αντίστοιχο σχολείο στο Λονδίνο, ενώ το 1996 έγινε δεκτή σε ένα διπλό πρόγραμμα σπουδών νομικής, το οποίο παρακολούθησε παράλληλα, στο φημισμένο πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου, και το εξίσου περίοπτο Universite de Paris I, στη Σορβόννη.

Η κύρια επαγγελματική της ιδιότητα τα τελευταία 23 χρόνια είναι αυτή της άνκορ-γούμαν στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg που ειδικεύεται στην οικονομία.

Στο εν λόγω δίκτυο, λοιπόν, η Φρανσίν Λάκουα ξεκίνησε ως ασκούμενη, και παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή επικαιρότητας «Bloomberg Surveillance: Early Edition» («Επιτήρηση Bloomberg: Πρώτη έκδοση»), την εβδομαδιαία «ETF IQ Europe», καθώς και το «Leaders with Lacqua» («Ηγέτες με τη Λάκουα»), μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στην άμεση συζήτηση με κορυφαίες προσωπικότητες, από τον πολιτικό και επιχειρηματικό στίβο. Παράλληά με τις εκπομπές που παρουσιάζει η Λάκουα κάνει τα δικά της podcast.

Να σημειωθεί ότι από την πολυθρόνα των τοκ-σόου της έχουν περάσει προσωπικότητες κύρους, όπως για παράδειγμα ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Μάριο Ντράγκι ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλοί άλλοι ηγέτες, παρομοίου βεληνεκούς.

Ακόμα, η Λάκουα έχει καλύψει επανειλημμένως με ανταποκρίσεις ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της διεθνούς σκηνής, όπως το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, συνεδριάσεις του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, Συνόδους των G20, του OPEC, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και εκλογές στη Γαλλία και την Ιταλία, εξασφαλίζοντας συχνά τις πρώτες δηλώσεις από τους εκάστοτε πρωταγωνιστές.

Σημαντικό είναι το γεγονός να αναφρθεί ότι μέχρι τώρα η Λάκουα έχει τιμηθεί, το 2013 με το βραβείο της Διεθνούς Προσωπικότητας από το χώρο της Τηλεόρασης (International TV Personality of the Year στα AIB Media Awards) και το 2018 με το αξίωμα του Ιππότη στο Τάγμα Αστέρος της Ιταλίας (Cavaliere dell'Ordine della Stella d'Italia), μια ειδική διάκριση για τους απόδημους Ιταλούς.

Αναφορικά, δε, με την προσωπική ζωή της δημοσιογράφου είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός των άλλων, η Φρανσίν Λάκουα έτυχε της συμπάθειας και της εξόχως θερμής υποδοχής από τον Πίνατ, τον σκύλο-μασκότ του Μεγάρου Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις