ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Συνεχείς οι ρίψεις από τα εναέρια - Δύο δικογραφίες σε βάρος του 35χρονου οδηγού

Χίος: Συνεχείς οι ρίψεις από τα εναέρια - Δύο δικογραφίες σε βάρος του 35χρονου οδηγού

Φωτιά Χιός: Το βράδυ της Κυριακής ήταν αρκετά δύσκολο για κατοίκους και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το 112 έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τα χωριά Διευχά και Κατάβαση.

Συνεχίζονται οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα στο μέτωπο της Χίου, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν αρκετά δύσκολο για κατοίκους και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το 112 έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τα χωριά Διευχά και Κατάβαση.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο με την Πυροσβεστικής να τη δίνει σε ύφεση και όχι υπό έλεγχο, όπως διευκρινίζεται, καθώς συνεχίζονται οι ρίψεις από αέρος με 4 ελικόπτερα οπουδήποτε υπάρχει κάποια μικρή αναζωπύρωση, λόγω και της ενίσχυσης των ανέμων αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας.

Με τη συνδρομή των πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντών αλλά και την ενίσχυση που έχει δεχθεί η Χίος με 28 δασοκομάντος, 14 από τη Μυτιλήνη, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης, προκειμένου να μη μείνει ούτε ένα καντηλάκι, ενώ στα 600 στρέματα υπολογίζονται οι καμένες εκτάσεις από τη φωτιά, κυρίως πευκοδάσος.

Σε ό,τι αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου που ξεκίνησε την φωτιά, λόγω τροχαίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου, σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Η πρώτη από την Πυροσβεστική για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή από αμέλεια και η δεύτερη από το αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλων για τα αίτια του τροχαίου και τις συνέπειες.