ΕΛΛΑΔΑ

«Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη» με Αυγουστιάτικο φεγγάρι: Κι όμως ο πλανήτης εξακολουθεί να σαγηνεύει

fegari
O ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο με φόντο τη σπάνια υπερπανσέληνο

Το φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό πιο μεγάλο και πιο φωτεινό επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Γη

Μάγεψε τους Έλληνες αλλά και όλον την υφήλιο η χθεσινοβραδυνή πανσέληνος που φέρει το όνομα «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών που ψάρευαν τους οξύρρυγχους τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό πιο μεγάλο και πιο φωτεινό επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου και το όνομά του έχει το έχει λάβει από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που την συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

Έρχεται η «Μπλε Πανσέληνος»

Η Πανσέληνος Αυγούστου 2023 δεν θα είναι η μοναδική πανσέληνος που θα δούμε μέσα σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, φέτος θα σημειωθεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο με δύο «υπερπανσέληνους», κάτι που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2037.

Ειδικότερα, εκτός από το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, θα ακολουθήσει και δεύτερη υπερπανσέληνος, στις 30 του μήνα, η λεγόμενη Μπλε Πανσέληνος.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό πιο μεγάλο και πιο φωτεινό επειδή βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ό,τι συνήθως.