ΕΛΛΑΔΑ

«Κίνημα της πετσέτας»: Νέα κινητοποίηση στη Χαλκιδική, αυξάνονται οι έλεγχοι στις παραλίες

«Κίνημα της πετσέτας»: Νέα κινητοποίηση στη Χαλκιδική, αυξάνονται οι έλεγχοι στις παραλίες
EUROKINISSI.

Μέλη του κινήματος συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις για την υπεράσπιση της ελεύθερης πρόσβασης σε δημόσιες παραλίες της χώρας.

Πολίτες, με «όπλο» τις πετσέτες, εναντιώνονται στις ξαπλώστρες για να σώσουν τις ελληνικές παραλίες. Το «κίνημα της πετσέτας» εξακολουθεί να «γιγαντώνεται» και μάλιστα, στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα (09/08).

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στις 11:00, στη στάση λεωφορείων ανάμεσα στον Όρμο Παναγίας και το Λαγονήσι. «Τα μέλη του κινήματος συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών», όπως τονίσθηκε στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Παράλληλα, αυξάνονται οι έλεγχοι για «πακτωμένες» ομπρέλες που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, καθώς και σκέτες βάσεις αυτών, με το σκεπτικό ότι ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής.

Ο Δήμος Προποντίδας καλεί τους κατοίκους που έχουν τοποθετήσει μόνιμα ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες να τις απομακρύνουν, αφού η σταθερή παραμονή τους θεωρείται παράνομη.

Σχετικές ειδήσεις