ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι τελευταίες στιγμές του δολοφονημένου Μιχάλη - Φωτογραφίες από τα επεισόδια

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι τελευταίες στιγμές του δολοφονημένου Μιχάλη - Φωτογραφίες από τα επεισόδια

Κάμερες κατέγραψαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, με τις Αρχές να αναζητούν τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου

Ρίγος και ανατριχίλα. Ίσως ούτε αυτές οι δυο λέξεις να μην είναι ικανές να περιγράψουν τα συναισθήματα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα, μέσω της δικογραφίας της υπόθεσης, από το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ «έσπειραν» τον θάνατο, με τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή να πέφτει νεκρός.

Στις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ο 29χρονος Μιχάλης αιμόφυρτος μετά την άγρια επίθεση από την OPAP Arena να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με τη βοήθεια ενός άνδρα. Είναι η στιγμή που έφτασε έως το περίπτερο που κατέρρευσε ζητώντας βοήθεια.

Σε άλλο καρέ, ωστόσο, φαίνεται το άτομο το οποίο μαχαιρώνει στο μπράτσο τον Μιχάλη Κατσουρή και κόβει την βραχιόνια αρτηρία του άτυχου 29χρονου. Είναι το μοναδικό χτύπημα που δέχεται και αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Στα άλλα φωτογραφικά ντοκουμέντα απεικονίζεται η καταδρομική επίθεση των 100 και πλέον Κροατών, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι και από Έλληνες χούλιγκαν, δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και μικρά παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery:

Επεισόδια στην Ευελπίδων

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου απολογούνται οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο πέταξε μπουκάλια με νερό προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Η ένταση κράτησε για λίγη ώρα, με τους συγκεντρωμένους στη συνέχεια να μετακινούνται στο παρκάκι απέναντι από την πύλη των Δικαστηρίων.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν να δουν την Αθήνα και να φύγουν», λέει δικηγόρος τριών κατηγορουμένων

O Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Εκπροσωπώ τρεις υπηκόους Κροατίας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνολικά για τέσσερα κακουργήματα και επτά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το έγκλημα, ούτε γνωρίζουν για τη στυγερή δολοφονία και την αφαίρεση της ζωής του 29χρονου Μιχάλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος τριών κατηγορούμενων στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της», συνέχισε.

«Οι χούλιγκαν δεν πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους», τόνισε ο πρώην Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ – Πρόεδρος του Ινστιτούτου PADA, Ιωάννης Ραχωβίτσας, για τις αιματηρές συμπλοκές έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει σε αυτά τα θέματα και να τα τελειώνει σε αγαστή συνεργασία με τη Δικαιοσύνη. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομονωθούν μέχρι η υπόθεση να λάβει δικαστικά τον δρόμο της. Δηλαδή, μην τους αφήσουν και ψάχνουν να τους βρουν στη Κροατία ή αλλού», υποστήριξε αρχικά.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έπρεπε ποτέ να φθάσουν στο σημείο. Με δεδομένο ότι τους ήξεραν, τους παρακολουθούσαν· έφυγαν από το σταθμό του Περισσού με καδρόνια, με στολές, έτοιμοι για συμπλοκή, έπρεπε να πιαστούν και να τελειώσει το θέμα. Κανονικά, έπρεπε να υπάρχει δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων από το γήπεδο.

Πλέον, είναι γνωστό ότι στις 19:30 εκείνης της ημέρας, οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στο πέταλο απ’ έξω και τους περίμεναν. Προφανώς, η αστυνομία το ήξερε αυτό, διότι έχει τον τρόπο. Από την άλλη, τους παρακολουθούσαν από όταν εισήλθαν στην Ελλάδα. Φαίνεται αυτό και ειδικότερα τη στιγμή που μπήκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Άφησαν τα αυτοκίνητα πάνω στο σταθμό στη Νερατζιώτισσα ή τον σταθμό της Ειρήνης και έφθασαν με τα δοκάρια να βγαίνουν από το σταθμό του Περισσού. Από εκεί και πέρα, δε χρειάζονταν τίποτα παραπάνω. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν παραβατική συμπεριφορά. Έπρεπε να τελειώσει εκεί το θέμα. Δεν έπρεπε να φθάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια», προσέθεσε ο κ. Ραχωβίτσας.

«Τέτοια δύναμη είναι τα ΜΑΤ, όχι η ομάδα “Δράση”. Η πολιτική ηγεσία σαφώς πρέπει να ενημερώνεται, αλλά δεν είναι δουλειά να καθορίσει αυτά τα θέματα. Όταν θα φθάσεις στο σημείο να έχεις σουγιάδες, παλούκια 50 εκατοστών με καρφιά πάνω, δεν πας εκεί να χαϊδέψεις.

Σε αυτή την περίπτωση, θέλω να πω ότι πλέον, η Πολιτεία πρέπει να κοιτάξει πάρα πολύ σοβαρά αυτούς τους συνδέσμους που βρίσκονται μέσα στις μεγάλες ομάδες και τις μικρότερες. Να προσέξει πολύ, ειδικά στη διασύνδεση που έχουν με το οργανωμένο έγκλημα και φαίνεται ότι πλέον, εκεί πηγαίνει το πράγμα.

Πιστεύω ότι το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους και καλά θα έκανε η Πολιτεία να το κοιτάξει πολύ σοβαρά. Βλέπουμε ότι ο αθλητισμός, με αυτούς τους τύπους, πάει να γίνει “όχημα” για την παρανομία τους», ολοκλήρωσε ο κ. Ραχωβίτσας.

Μιχάλης Κατσουρής: Συγκλονίζει ο καρδιολόγος που επέβλεπε την μητέρα του στον «Ερυθρό Σταυρό» - «Ντρεπόμουν να την κοιτάξω»

Με ανάρτηση του ο καρδιολόγος του «Ερυθρού Σταυρού», Γιάννης Τσιαφούτης, που κλήθηκε να φροντίσει τη μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, που δολοφονήθηκε από την επίθεση χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν.

Η μητέρα του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ, δεν άντεξε την είδηση του χαμού του 29χρονου γιου της και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με συμπτώματα εμφάγματος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Στην ανάρτησή του, ο γιατρός αναφέρει ότι για δύο μέρες είχε ασθενή του την μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ντράπηκα να την κοιτάξω». Παράλληλα μεταφέρει όσα είπε η γυναίκα στους γιατρούς λίγο πριν την κηδεία του παιδιού της: «πρέπει να βγω (από το νοσοκομείο)… Εχω να ταχτοποιήσω…».

Στην ανάρτησή του ο κύριος Τσιαφούτης γράφει:

«Ντράπηκα να την κοιτάξω .. η μάνα του Μιχαλη ήταν ασθενής μου για δυο μέρες μετά από τόσο στρες .. εχθές που ήρθαμε λίγο πιο κοντά δεν μπόρεσα να πω πολλά .. πρέπει να βγω, έχω να ταχτοποιησω μου είπε .. ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη .. ίσως είχαμε βρεθεί κοντά σε κάποιο γήπεδο .. της έκανα εξιτήριο , είχε να ταχτοποιησει .. ντροπή μόνο για όλους ..».

Σχετικές ειδήσεις