ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εμπρηστής βάζει φωτιά στα Φαραγγιανά

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εμπρηστής βάζει φωτιά στα Φαραγγιανά

Ο 70χρονος άνδρας που κατηγορείται για εμπρησμό μέσα σε λίγες ημέρες επιχείρησε να βάλει φωτιά δύο φορές στην περιοχή Φαραγγιανά

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 12 Αυγούστου, ο 70χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για δύο πυρκαγιές στην περιοχή Φαραγγιανά, του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή, ενώ του έχει επιβληθεί και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Αποκαλυπτικό βίντεο τον δείχνει να περνά από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με το τρακτέρ να πετάει κάτι στα χόρτα και λίγο μετά να αρχίζει η πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στη περιοχή Φαραγγιανά και κάηκε μικρή γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται και για φωτιά που ξέσπασε στις 6 του μήνα στην ίδια περιοχή και σήμερα πρόκειται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί και έως τότε κρατείται.

Η σύλληψη του 70χρονου έγινε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

«Έξυπνη» ανακύκλωση στις πλαζ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας

Μιχάλης Κατσουρής: Στον ανακριτή και ο αδερφός του – Συνεχίζονται οι απολογίες

Ικαρία: Τι έδειξε η νεκροψία για τον πνιγμό του 11χρονου