ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Διασώθηκε από το Λιμενικό 73χρονος ψαράς που αγνοούταν

Χίος: Διασώθηκε από το Λιμενικό 73χρονος ψαράς που αγνοούταν

Διασώθηκε από το λιμενικό 73χρονος αγνοούμενος ψαράς στη Χίο

Ένας 73χρονος αγνοούμενος ψαράς εντοπίστηκε από το Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί από τον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους του στην περιοχή «ΤΡΑΧΗΛΙΑ» νοτιοδυτικά της Χίου.

Η Λιμενική Αρχή Χίου είχε ενημερωθεί προηγουμένως για την ύπαρξη του 73χρονου αγνοούμενου αλιέα και έσπευσε στην περιοχή με περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος.

Ο 73χρονος περισυλλέχτηκε από το Περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Νωρίτερα είχαν διενεργηθεί και χερσαίες περιπολίες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε νότιες – νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη 73χρονου ημεδαπού αγνοούμενου αλιέα, επιβαίνοντα σε ερασιτεχνικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή "ΤΡΑΧΗΛΙΑ" νοτιοδυτικά ν. Χίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διενεργήθηκαν και χερσαίες περιπολίες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε νότιες - νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.

Ο 73χρονος εντοπίστηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσα στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί από τον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους του.

Ο ανωτέρω περισυλλέχτηκε από το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.