ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγοί «όμηροι» για ώρες στην Αθηνών - Κορίνθου: Μεγάλος ο κίνδυνος από τη φωτιά στο βυτιοφόρο

Οδηγοί «όμηροι» για ώρες στην Αθηνών - Κορίνθου: Μεγάλος ο κίνδυνος από τη φωτιά στο βυτιοφόρο

«Χρειάζεται υπομονή από όλους», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαρθακογιάννης, αναφορικά με τη φωτιά που «ξέσπασε» σε βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην Εθνική Οδό, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το συγκεκριμένο σημείο.

Συνεχίζεται η επιχείρηση μετάγγισης υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά στο 46ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Η Εθνική έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το σημείο όπου το βυτιοφόρο «τυλίχθηκε» στις φλόγες.

«Το βυτιοφόρο μετέφερε 7.2 τόνους υγραέριο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», προειδοποιεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

«Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα, μείγμα κίνησης για οχήματα. Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά έφθασαν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πραγματοποίησαν κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε διαφυγή του μείγματος, με μέγιστο κίνδυνο έκρηξης από οιαδήποτε αιτία. Κρίθηκε, λοιπόν, απαραίτητη η μετάγγιση του φορτίου και αυτή τη στιγμή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών και με παρουσία τεχνικού ασφαλείας. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν στο σημείο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάγγισης», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαρθακογιάννης, αναφορικά με τη φωτιά που «ξέσπασε» σε βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην Εθνική Οδό, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το συγκεκριμένο σημείο.

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, τόσο στη Νέα, όσο και την Παλαιά, οι οποίοι έχουν εγκλωβισθεί στο συγκεκριμένο μέρος του εθνικού δικτύου, οι οποίοι παραμένουν ακινητοποιημένοι για πολλές ώρες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άντρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής που μοιράζουν νερά στον κόσμο που έχει εγκλωβισθεί.

Aκινητοποιημένα είναι και τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής προς Κινέττα. Παράλληλα, η Τροχαία υποχρεώνει τα οχήματα που κινούνται επί της εθνικής, λίγα μέτρα πριν από τα διόδια Ελευσίνας, σε υποχρεωτική αναστροφή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις