ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ξημερώματα οι πολίτες στα Αστυνομικά Τμήματα – Θέλουν να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες

Από τα ξημερώματα οι πολίτες στα Αστυνομικά Τμήματα – Θέλουν να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες

Ουρές σχηματίζονται και σήμερα στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας καθώς οι πολίτες σπεύδουν να βγάλουν ταυτότητες πριν το Σεπτέμβριο, ώστε να μην έχουν τις νέες καθώς θεωρούν πως θα έχουν τσιπάκι που θα παρακολουθεί το πού θα βρίσκονται.

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα η κίνηση στα Αστυνομικά Τμήματα από πολίτες που επιθυμούν να ανανεώσουν – αντικαταστήσουν αστυνομικές ταυτότητες παλαιού τύπου, εξασφαλίζοντας έτσι μια 10ετία χωρίς το τσιπάκι που θα περιλαμβάνουν οι νέες (ψηφιακές) ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, υπάρχει πολίτης από περιμένει έξω από Α.Τ. από τα μεσάνυχτα.

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: «Δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο ή το αντιχριστιανικό»

Για το θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ», είπε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακικνδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ, Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».