ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φυλή: Καίγονται τα πρώτα σπίτια - Δραματικές ώρες για τους κατοίκους

Φωτιά στη Φυλή: Καίγονται τα πρώτα σπίτια - Δραματικές ώρες για τους κατοίκους
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Δραματικές ώρες λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Φυλή καθώς καίγονται τα πρώτα σπίτια. Αγωνία για τα πενήντα άτομα που βρίσκονται μέσα στη Μονή Κλειστών. Καμπανάκι από τον Αρτοποιό για εκκένωση της Φυλής.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Δρίζος / Λευτέρης Παρτσάλης

Καίγονται τα πρώτα σπίτια στη Φυλή, όπου το πύρινο μέτωπο είναι εκτός ελέγχου. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να μην εξαπλωθεί περισσότερο η φωτιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια

Πενήντα άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Μονή Κλειστών καθώς πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην εκκλησία. Μέσα βρίσκονται και μοναχές. Η ΕΜΑΚ έχει φτάσει στο σημείο και επιχειρούν για απεγκλωβισμό.

Αρτοποιός για φωτιά στη Φυλή: Δεν κινδυνεύει η Μονή Κλειστών

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε στην ΕΡΤ για την εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Φυλή, τονίζοντας ότι το δύσκολο κομμάτι είναι μέσα στην περιοχή και όχι στη Μονή Κλειστών, όπου υπάρχουν εγκλωβισμένα 50 άτομα.

«Δύσκολες πυρκαγιές. Το κύριο κομμάτι, το ενεργό μέτωπο βρίσκεται στο κομμάτι μεταξύ Φυλής και Μονής Κλειστών. Η Μονή δεν κινδυνεύει. Το μέτωπο εξελίσσεται στον οικισμό της Φυλής. Εκδόθηκε έγκαιρο 112 για ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων της περιοχής προς Άνω Λιόσια. Θα πρέπει οι κάτοικοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και όλοι να αποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν»

Για το μοναστήρι ανέφερε: «Υπάρχουν άνθρωποι στο μοναστήρι. Δεν κινδυνεύει αλλά θα πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει φωτιά πλησίον η οποία κατευθύνεται νότια. Γίνεται μια δύσκολη επιχείρηση στο βόρειο κομμάτι που κατεβαίνει η πυρκαγιά»