ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα

Την ώρα που όλη η Ελλάδα φλέγεται από την μια άκρη μέχρι την άλλη κάποιοι είχαν την… φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσουν στο γαμήλιο γλέντι τους ιπτάμενα φαναράκια αερόστατα, τα οποία είναι κίνδυνος θάνατος για την πρόκληση πυρκαγιάς, αφού παρασύρονται από τον άνεμο κι όπου πέσουν αποτελούν την πρώτη σπίθα.

Ένα τέτοιο περιστατικό διαχειρίστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, η οποία επενέβη για γάμο που έγινε πρόσφατα στον όρμο του Λω, στον Βροντάδο Χίου και επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άγνωστο στην νύφη ή στον γαμπρό. Μην φαντασθείτε κάποιο σοβαρό ποσό, κάτι εκατοντάδες ευρώ, ποσό ασήμαντο και σε σχέση με τα έξοδα του γάμου και πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την καταστροφή που θα επέφερε τυχόν πυρκαγιά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα φαναράκια λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου θα έφταναν στο Αίπος, όπου δεν υπάρχουν μόνον πέτρες και βράχια, αλλά και χαμηλή βλάστηση και κατά τόπους και πυκνή (νησίδες πεύκων).

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι η χρήση τους απαγορεύεται, ενώ η χρήση βεγγαλικών σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και μετά την χορήγηση σχετικής άδειας από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Για το περιστατικό του Βροντάδου, η Π.Υ. Χίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, τα εξής:

Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών – αερόστατων, στην περιοχή του όρμου «Λω», της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου.

Σημείωση: Τα φαναράκια – αερόστατα είναι συνήθως χάρτινα, είναι εφοδιασμένα με εύφλεκτο υλικό που ανάβει και μετά από λίγο το φαναράκι φουσκώνει και υψώνεται στον ουρανό κι όπου το πάει ο άνεμος πάει!

Πηγή: astraparis.gr